Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Uvízlé kamiony, bílá tma a třicítka nehod. Dopravu v kraji komplikuje sníh a vítr

, aktualizováno 3. ledna 2019, 18:14

Celou Vysočinu během dneška zasypal další sníh. Od rána se na silnicích v kraji stalo kolem třiceti nehod. Nejvíce problémů opět způsobují uvízlé kamiony. Situaci nezlepšuje ani nárazový vítr, který způsobuje sněhové jazyky, a také silné sněžení.

Silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Někde je zcela zablokovaly kamiony. Jeden z nich byl zapadlý mezi Ždírcem a Havlíčkovým Brodem, kde už podle mluvčí policie Dany Čírtkové projel sypač a kolona se před 15:00 začala pomalu rozjíždět.

Problematický byl také úsek u Jitkova na Havlíčkobrodsku nebo v obci Štěměchy na Třebíčsku. Při dopravních nehodách se zranilo jen lehce několik lidí, uvedla policie.

K dopravní nehodě došlo například i na novém kruhovém objezdu nedaleko Kosteleckých uzenin, kde skončilo osobní auto v příkopu.

S velkou opatrností je sjízdný třeba i úsek z Jihlavy na Nové Domky, i zde cestování komplikuje uvízlý kamion.

Krajská správa a údržba silnic má už od středečního večera v terénu přes 100 sypačů. Situaci jim komplikuje vítr, který sníh na silnice vrací. „Jsou úseky, ke kterým se vracíme každé dvě hodiny, protože tam uvízne kamion nebo autobus. Všechny silnice jsou v tuto chvíli sjízdné ale opravdu se zvláštní opatrností,“ řekl dispečer Krajské správy a údržby silnic Kraje Vysočina ve 14:30.

Dnešní denní nejvyšší teploty se podle meteorologů dostanou k minus pěti až minus jednomu stupni Celsia. V noci se ochladí až na minus osm stupňů Celsia. Sněhových přeháněk by mělo ubývat.

Autoři | Foto čtenáři Jihlavské Drbny

Štítky sníh, doprava, počasí, kolony, nehoda, silnice, Kraj Vysočina, Kostelecké uzeniny, Havlíčkův Brod, Ždírec, okres Havlíčkův Brod, okres Třebíč, Štěměchy, Jihlava, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Uvízlé kamiony, bílá tma a třicítka nehod. Dopravu v kraji komplikuje sníh a vítr | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.