Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na dálnici D1 ve směru na Brno bouralo šest aut. Místo je aktuálně průjezdné

Cestování na Vysočině, včetně dálnice D1, kromě téměř nepřetržitého sněžení komplikují také nehody. Ve směru na Brno, konkrétně na 131. kilometru, v úseku 100 metrů havarovala dvě nákladní a čtyři osobní vozidla. Místo je průjezdné, nehody se obešly bez zranění, řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.

První oznámení o nehodě přijali policisté krátce po 11:15, kamion podle mluvčí Čírtkové narazil do středových svodidel. „Nakonec na 100 metrech postupně havarovalo celkem šest aut,“ doplnila Dana Čírtková.  

Na Vysočině se kvůli silnému větru a sněhovým přeháňkám tvoří na návětrných místech sněhové jazyky, silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. I na hlavních tazích leží rozbředlý a někde ujetý sníh, vedlejší silnice jsou se zledovatělou vrstvou sněhu kryté posypem. Silničáři měli v noci v terénu asi 150 sypačů a radlic, řekl dispečer krajských silničářů Roman Hubený.

V noci teploty klesaly k šesti stupňům Celsia pod nulou a foukal nárazový vítr. „Na silnicích první třídy je po chemickém ošetření sníh rozbředlý, místy je i ujetý, protože sůl ve větru tak dobře nebere,“ uvedl Roman Hubený.

Sněžit bude i během odpoledne. Nejvyšší teploty budou minus pět až minus jeden stupeň Celsia. Vítr bude mít v nárazech rychlost přes 50 kilometrů v hodině, k večeru bude slábnout.

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj ČTK

Štítky počasí, sníh, dálnice, D1, doprava, provoz, nehoda, Brno, Dálnice D1, havárie, silnice, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na dálnici D1 ve směru na Brno bouralo šest aut. Místo je aktuálně průjezdné | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.