Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na Vysočině sněžilo, silnice jsou s opatrností sjízdné. Kvůli větru padaly stromy

Silnice na Vysočině jsou po nočním sněžení sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy, které silničáři ošetřili solí, jsou mokré, na některých silnicích nižších tříd leží vrstva rozbředlého sněhu. Silničáři v noci na dnešek vyjížděli v celém kraji asi se 100 sypači. Někde zasahovali hasiči kvůli odstraňování stromů spadlých na silnice.

„Kolem půlnoci začala jít teplota dolů, vozovky začaly trochu namrzat, přišly tři nevýrazné sněhové přeháňky, napadlo do tří centimetrů sněhu,“ řekl dispečer krajských silničářů Roman Hubený.

Teplota se v noci pohybovala přibližně od jednoho stupně do minus dvou stupňů Celsia. Ve stejném rozpětí budou podle meteorologů i dnešní nejvyšší odpolední teploty. Později se má ochlazovat a může se tvořit náledí nebo zmrazky.

Do dnešního večera platí výstraha meteorologů před silným větrem, který může v nárazech dosahovat až 80 kilometrů v hodině. Kvůli silnému větru spadlo v kraji na silnice několik stromů. Hasiči je v noci odstraňovali v Ocmanicích nebo Bítovánkách na Třebíčsku nebo v obci Kámen na Pelhřimovsku.

Zdroj ČTK

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina, strom, Kraj Vysočina, okres Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na Vysočině sněžilo, silnice jsou s opatrností sjízdné. Kvůli větru padaly stromy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.