Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Autobusová šestka Jihlavou zítra projede naposledy. Od Nového roku bude zrušena

Jihlavský dopravní podnik od 1. ledna 2019 ruší jeden ze svých spojů. Řeč je o autobusové lince s označením 6, která je také někdy nazývaná „linkou duchů". Dnes a zítra tedy ulicemi Jihlavy bude projíždět naposledy.

Důvodem zrušení autobusové linky 6 je její malá vytíženost. Uvolněná kapacita bude od přelomu ledna a února využita na posílení provozu v pracovních dnech na linkách 4, 10 a nových expresních linkách 41 a 42.

Průmyslovou zónu v Hruškových Dvorech doposud obsluhovala pouze autobusová linka číslo 4, tu od poloviny ledna příštího roku posílí již zmíněné linky číslo 41 a 42.

Jejich zřízení bylo možné ve chvíli, kdy město dokončilo rekonstrukci Průmyslové ulice, která vede z průmyslové zóny v Pávově do Hruškových Dvorů. Na ulici byly mimo chodníků a přechodů pro chodce vybudovány také dvě zastávky MHD. O jejich názvu se ještě rozhodne.

„Obě linky budou začínat na zastávce Dopravní podnik. Linka 41 bude obsluhovat západní část města, tedy sídliště u Pivovaru, U Hřbitova, Horní Kosov a Dolina. Linka číslo 42 obslouží sídliště Na Kopci, Demlova a Březinova. Obě linky poté zamíří do průmyslové zóny v Hruškových Dvorech po Havlíčkově a Polenské ulici,“ přiblížil již dříve vedoucí odboru dopravy města Ján Tinka.

Obě linky budou do průmyslové zóny jezdit v páru třikrát denně v době střídání směn. Nový jízdním řádům se přizpůsobí i linka 4. V příštím roce by mělo město upravit i zastávky Hruškové Dvory – MOKOV, a to v rámci úpravy komunikací v celé průmyslové zóně. 

Foto Jan Luxík, Dopravní podnik města Jihlavy

Štítky autobus, linka, 6, 41, 42, zrušení, MHD, Jihlava, průmyslová zóna, Pávov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusová šestka Jihlavou zítra projede naposledy. Od Nového roku bude zrušena | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.