Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SJÍZDNOST: Také dnes musí být řidiči opatrní. Na železnici jsou stále problémy

Hlavní tahy včetně dálnice D1 na Vysočině jsou dnes ráno po chemickém ošetření mokré a sjízdné. Na dálnici, která předchozí dva dny byla po sněžení často neprůjezdná a řidiči trávili v kolonách mnoho hodin, je provoz plynulý. Na silnicích nižších tříd je ujetá a zledovatělá vrstva sněnu krytá posypem, jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Od středeční noci je stále mimo provoz železnice mezi Horní Cerekví a Jihlavou.

V noci nesněžilo, teploty klesaly k šesti stupňům pod nulou. Místy jsou mlhy. Na silnicích v noci pracovalo asi 40 sypačů, řekl dispečer krajských silničářů Roman Hubený.

Trať na Jihlavsku ochromil těžký sníh a popadané stromy. Trakční vedení je tam mimo provoz od 12. prosince od 1:25. Podle webu Českých drah by měl být provoz obnoven dnes v 18:00. Cestující vozí náhradní autobusy.

Podle meteorologů dnes na Vysočině zůstane zataženo nebo oblačno, slabé sněžení bude jen velmi ojedinělé, někde mohou být mrznoucí mlhy. Nejvyšší odpolední teploty budou od minus čtyř do minus jednoho stupně Celsia.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sjízdnost, doprava, silnice, počasí, Kraj Vysočina, Jihlava, Horní Cerekev, Dálnice D1, České dráhy, okres Jihlava, železnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Také dnes musí být řidiči opatrní. Na železnici jsou stále problémy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.