Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Kolaps na Vysočině. Kolony narůstají, problémy jsou na dálnici i na železnici

, aktualizováno 12. prosince 2018, 20:23

Provoz na dálnici D1 na Vysočině kvůli nesjízdnosti vozovky takřka stojí. Kolona ve směru na Brno měří 34 kilometrů, ve směru na Prahu je dvacetikilometrová. Řidiči popojíždějí jen velmi pomalu, kolony stále narůstají. Na místo se za asistence policie snaží dostat sypače silničářů, chybí jim záchranářská ulička, řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Situace se zkomplikovala po odpoledním sněžení. Nejhorší byla situace mezi 88. a 110. kilometrem v obou směrech dálnice, kde je obousměrné zúžení kvůli její rekonstrukci. „Jsme na místě a asistujeme nájezdům sypačů z protisměru tak, aby se na místo dostaly stavbou,“ řekla Dana Čírtková.

Sjíždění z dálnice ve snaze vyhnout se kolony podle ní situaci neřeší, protože špatně sjízdné a ucpané jsou i silnice v okolí dálnice. „Objíždění dálnice nepomáhá, komunikace nižších tříd jsou pro takovou intenzitu dopravy nesjízdné,“ řekla Čírtková.

Po nočním sněžení stále zůstávají neprůjezdné i některé úseky železnice na Žďársku, Jihlavsku a Pelhřimovsku. Kvůli popadaným stromům nebo vyprošťování zapadnutých aut měli hasiči od 7:00 už asi 60 výjezdů.

Kvůli vyprošťování kamionu bude zřejmě až do čtvrteční druhé hodiny uzavřená silnice číslo 34 u obce Jitkov na Havlíčkobrodsku.

Náhradními autobusy namísto vlaků jezdí cestující mezi Horní Cerekví a Kostelcem u Jihlavy a mezi Rantířovem a Jihlavou. Zprovoznění trati tam České dráhy podle informací na jejich webu očekávají až ve čtvrtek v 6:00.  Mimo provoz zůstává i úsek Humpolec - Lípa, kde také jezdí náhradní autobusy. Zprovozněný by mohl být ve čtvrtek ve 3:00. Výluka je i mezi Přibyslaví a Sázavou u Žďáru, kde České dráhy předpokládaly obnovit provoz v 19:00.

Jen do dnešního dopoledne přijala policie na Vysočině za 24 hodin 125 hlášení o mimořádných událostech v dopravě týkajících se popadaných stromů, nesjízdných silnic, kamionů blokujících provoz i nehod, kterých bylo asi šest desítek.

Foto redakce + čtenáři Jihlavské Drbny | Zdroj ČTK

Štítky doprava, kolona, sníh, dálnice, silnice, Kraj Vysočina, policie, Praha, Brno, Dálnice D1, České dráhy, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Kolaps na Vysočině. Kolony narůstají, problémy jsou na dálnici i na železnici | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.