Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

SJÍZDNOST: Zvýšený počet nehod. Dopravu na Vysočině komplikují uvízlé kamiony v kopcích

Na Vysočině od rána padá mokrý sníh. Silnice jsou po solení mokré nebo s rozbředlým sněhem, na vozovkách leží ujetá sněhová vrstva posypaná drtí, která může být někde i zledovatělá. Nejvíc zřejmě sněžilo na Jihlavsku, Žďársku a na Havlíčkobrodsku.

Občas blokují dopravu kamiony, které nemohou vyjet. Před 16. hodinou měl dispečink krajských silničářů ohlášené vozidlo v příkopu na silnici I/34 u Ždírce nad Doubravou.

Silničáři přes den jezdili s více než 100 vozidly, silnice sypali i prohrnovali. „Jezdit se musí podle toho, jaké to počasí je,“ řekl Aleš Hubený z krajského dispečinku. Teploty se drží kolem nuly.

Policie na Vysočině dnes zaznamenala zvýšený počet nehod. „Žádné vážné následky naštěstí nemáme,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková.  Podotkla, že se ochlazuje a sjízdnost se spíš zhoršuje, protože sníh zůstává ležet na silnicích. „V některých kopcích ty kamiony jedou obtížně,“ upozornila Dana Čírtková.

Na Vysočině dnes může podle Českého hydrometeorologického ústavu místy napadnout i 15 centimetrů sněhu. Večer a v noci na středu se místy může tvořit náledí a zmrazky, teplota klesne až čtyři stupně pod nulu.

Autoři | Foto Michael Daněk

Štítky sjízdnost, doprava, silnice, počasí, nehoda, Kraj Vysočina, okres Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, Ždírec nad Doubravou, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Zvýšený počet nehod. Dopravu na Vysočině komplikují uvízlé kamiony v kopcích | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.