Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O měsíc dříve, než bylo plánováno. Město dokončilo opravu hlučné ulice Dr. Procházky

Práce, která měla být dle původních předpokladů dokončena až na konci kalendářního roku, se zvládla dokončit o měsíc dřív. Řeč je o lokalitě u bytového komplexu U dubu, jejíž obyvatelé si stěžovali na hluk z ulice Dr. Procházky.

Prvním impulsem k opravení ulice Dr. Procházky v úseku mezi křižovatkami s ulicí Vrchlického a Leoše Janáčka byly stížnosti obyvatel bytového komplexu U dubuna na hlučnou komunikaci. Práce za necelých tři a půl milionu korun, které měly trvat od poloviny září do konce roku, dokončilo město s předstihem, už v polovině listopadu.

Na ulici Dr. Procházky nahradil žulové kostky asfaltový koberec a pěšinu v trávě nový úsek chodníku s veřejným osvětlením. Město zajistilo odvodnění komunikace, obnovení chodníků s prvky pro nevidomé, došlo také ke zrušení přechodu pro chodce, který nahradilo takzvané místo pro přecházení.

„Poděkování si také zaslouží Krajské ředitelství Policie ČR, které vyšlo statutárnímu městu Jihlava vstříc tím, že vyklidilo část svého parkoviště pro zajištění příjezdu do podzemních garáží bytového komplexu po celou dobu stavby,“ sdělil Ivan Trojan z odboru dopravy magistrátu města.

 

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky oprava, rekonstrukce, Dr. Procházky, Jihlava, hluk, Leoš Janáček, Policie České republiky, Ivan Trojan

O měsíc dříve, než bylo plánováno. Město dokončilo opravu hlučné ulice Dr. Procházky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.