Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jihlavě za rok vznikne malý terminál Na Dolech. Město již sehnalo stavební firmu

V Jihlavě vznikne malý dopravní terminál v lokalitě Na Dolech během příštího roku. Město chtělo stavět už letos, ale nesehnalo stavební firmu. V opakovaném řízení teď mezi čtyřmi zájemci vyhrála společnost Sates Čechy, která nabídla nejnižší cenu. Terminál postaví za 9,8 milionu korun. Uvedl to náměstek jihlavské primátorky Petr Laštovička (ODS). Na projekt má město slíbenou skoro sedmimilionovou dotaci.

Na nedostatek stavebních kapacit a materiálu letos narážely i jiné obce v kraji. Například žďárská radnice hledala na podzim znovu firmu na zateplení dvou bytových domů. Zájemci přihlášení zjara nakonec odstoupili s odůvodněním, že neseženou potřebný materiál. Nové Město na Moravě opakovalo výběrové řízení na stavbu sportovní haly.

Terminál vznikne do poloviny září u vlakové zastávky Jihlava - Staré Hory, kde zastavují i linkové autobusy a MHD. Kromě čekárny pro cestující se sociálním zázemím tam bude prostor i pro řidiče. Zastávka MHD bude bezbariérová a na zastávkách linkových autobusů stavbaři doplní přístřešky, přibude i elektronický informační systém. „Součástí bude také vybudování čtyř cykloboxů a pěti stojanů pro kola,“ uvedl Petr Laštovička. Stavební firma převezme staveniště v lednu.

PSALI JSME: Kvůli nezájmu firem se zpozdí výměna střechy na jihlavském zimáku. Odsouvá se i malý terminál 

Jihlavští radní v tomto týdnu schválili i výsledky výběrového řízení na firmu, která vybuduje stezku pro pěší a cyklisty v průmyslovém parku Hruškové Dvory. Práce skoro za sedm milionů korun udělá firma Porr.  „Nabídek přišlo pět,“ uvedl náměstek Petr Laštovička. Také na tuto stavbu má město slíbenou evropskou dotaci. Necelý kilometr nové stezky naváže na cyklostezku R09 v ulici Průmyslová. Podrobnosti jsou na webu města.

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky terminál, Na Dolech, doprava, trolejbus, autobus, MHD, Jihlava, stavební firma, ODS, SATES ČECHY, Nové Město na Moravě, Porr, Staré Hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě za rok vznikne malý terminál Na Dolech. Město již sehnalo stavební firmu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.