Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ledovka na Vysočině: Od rána pět dopravních nehod. Řidiči na lince 158 žádají o sypače

Zvýšenou opatrnost musí v posledních hodinách dodržovat kvůli ledovce na Vysočině chodci i řidiči. Silnice v kraji jsou aktuálně sjízdné s opatrností. Ledovka se začala tvořit během včerejšího odpoledne, kdy umrzal déšť. Nejpostiženější jsou Žďársko, Třebíčsko a Havlíčkobrodsko, problémy mohou být i jinde.

Dvě silnici třetí třídy jsou dokonce dočasně zavřené. „Konkrétně jde o silnici mezi obcemi Police na Třebíčsku a Vysočany na Znojemsku a mezi vsí Hluboká a Radostnínem na Havlíčkobrodsku,“ řekla mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Při nehodách zatím nebyl nikdo zraněn. Hasiči odklízeli asi na dvaceti místech stromy ze silnic.

Hlavní silniční tahy na Vysočině jsou po solení mokré, na silnicích nižších tříd je zledovatělá vrstva sněhu posypaná drtí. Výstraha meteorologů před silnou ledovkou platí do dnešního poledne.

Policie zaznamenala od časných ranních hodin pět dopravních nehod. Přijímá vyšší počet volání řidičů. „Upozorňují na místa, kde to klouže a žádají o vyslání sypačů,“ upřesnila mluvčí Dana Čírtková. 

Ušetřeni nejsou ani hasiči 

Kvůli námraze někde padaly stromy. Hasiči měli nejvíc výjezdů v noci a brzo ráno, jezdili hlavně na Havlíčkobrodsku a na Žďársku. Stromy odstraňovali ze silnic asi na dvaceti místech, ve dvou případech řešili problém se spadlými dráty elektrického vedení, uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová. U Horního Studence na Havlíčkobrodsku narazilo do spadlého stromu osobní auto, nikdo se nezranil.

Pršet v kraji začalo v neděli k večeru, srážky na podchlazeném povrchu namrzají. Silničáři jezdili celou noc se 110 sypači. K ránu se teploty pohybovaly od minus tří do jednoho stupně Celsia, kolem 8:00 byly na větší části kraje kolem nuly.

Podle předpovědi meteorologů bude na Vysočině přes den většinou zataženo, občas bude pršet. Ledovka se zpočátku ještě může místy tvořit na východě kraje. Později by měly srážky ustat, někde mohou být mlhy. Teploty by se během odpoledne mohly dostat k šesti až deseti stupňům Celsia. 

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky ledovka, počasí, doprava, Kraj Vysočina, silnice, okres Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, okres Třebíč, strom, okres Znojmo, Vysočany, Police

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledovka na Vysočině: Od rána pět dopravních nehod. Řidiči na lince 158 žádají o sypače | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.