Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

SJÍZDNOST: Silnice na Vysočině jsou sjízdné s velkou opatrností, pozor na ledovku

Výstraha meteorologů varující před ledovkou se na Vysočině naplnila. Silnice namrzají v celém kraji, jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Silničáři mají v terénu asi 100 vozidel údržby.

Silničářům práci neulehčuje ani déšť. „Ten sůl ze silnic neustále smývá, je nutné projíždět okruhy znovu,“ řekl dispečer krajské správy a údržby silnic Aleš Hubený.

Podle mluvčí policie Stanislavy Miláčkové zatím není v kraji zvýšený počet nehod, sjízdnost je ale komplikovaná ve všech okresech, nejvíc na Žďársku. I když se mírně otepluje, déšť na prochladlém povrchu namrzá. Na Ždársku je i nejvíc mlh. „Problémy jsou spíš lokální na silnicích nižších tříd, hlavní tahy jedou,“ upřesnil Hubený.

Výstraha před ledovkou platí až do pondělního dopoledne. Noční teploty budou podle meteorologů v rozmezí minus dvou až plus dvou stupňů Celsia. V pondělí se na Vysočině oteplí, nejvyšší odpolední teploty mohou být až deset stupňů Celsia. Během dne má postupně ubývat přeháněk i oblačnosti.

Zdroj ČTK

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina, Kraj Vysočina, ledovka, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Silnice na Vysočině jsou sjízdné s velkou opatrností, pozor na ledovku | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.