Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlava bude mít novou zastávku. Vznikne hned na začátku opraveného Brněnského mostu

Ještě v tomto roce bude krajské město bohatší o jednu zastávku MHD. Vznikne hned na začátku nedávno znovu otevřeného Brněnského mostu ve směru k centru Jihlavy. Zastávka bude blízko jihlavské zoologické zahrady.

„Původní plán přejmenovat současnou zastávku Kosovská na zastávku ZOO, už s otevřením opraveného Brněnského mostu, neprošel v dopravní komisi rady města. Odbor ale zároveň podal návrh na zastávku novou, a to naproti současné zastávce Kosovská,“ vysvětluje Olga Štrejbarová, která má v jihlavské zoo na starosti propagaci.

Zastávka tak bude blíž nejenom pro návštěvníky zoo, ale zkrátí kroky také okolním obyvatelům, kteří bydlí blízko dopravního hřiště.

„Jediným nedostatkem je to, že nebude cesta bezbariérová. Čtyřmetrové převýšení jsme museli vyřešit pomocí schodů, abychom nemuseli vykácet půlku stromů na svahu, což by při výstavbě rampy bylo nezbytné. Přesto věříme, že tím uděláme obyvatelům radost,” říká vedoucí Oddělení komunálních služeb na Odboru dopravy Karel Trojan.

Jeho slovům přitakává také jedna z jihlavských maminek. „Jako matka od dětí to fakt ocením, ač Jihlavačka, musím brát auto, protože s tou unavenou drobotí to nedám ani na nejbližší zastávku, natož až domů,” usmívá se spokojená maminka.

Myslíte, že Jihlava potřebuje novou zastávku na Brněnském mostě?

Celkem hlasovalo263 čtenářů

Foto Zoo Jihlava

Štítky zastávka, MHD, Brněnský most, Zoo Jihlava, Kosovská, dopravní hřiště, Jihlava, Karel Trojan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava bude mít novou zastávku. Vznikne hned na začátku opraveného Brněnského mostu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.