Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sněhové přeháňky komplikují dopravu v kraji. Dodržujte bezpečnost vzdálenost, varují policisté

, aktualizováno 20. listopadu 2018, 17:06

Sněhové přeháňky, které se na Vysočině objevily po poledni, komplikují na mnoha místech dopravu. Nejhorší situace je aktuálně na Třebíčsku. Zde se stal zatím nejvyšší počet nehod a silnice jsou zde hůř sjízdné.

„Problémy jsou hlavně na silnici první třídy číslo 38 na úseku mezi Jihlavou a Moravskými Budějovicemi a také na silnici druhé třídy číslo 602 ve směru z Jihlavy na Pelhřimov. Dbát zvýšené opatrnosti je ale nezbytné i na ostatních silnicích Vysočiny,“ říká k aktuální situaci policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dále doplňuje, že je nutné, aby řidiči přizpůsobili svoji jízdu aktuálnímu počasí, zejména rychlost jízdy, dále aby se plně věnovali řízení a dodržovali bezpečnostní vzdálenost mezi vozidly. Důležité je očistit vozidlo před jízdou tak, aby pak řidič při jízdě neohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.

Silničáři jezdí se všemi 120 sypači.. „Mokrý sníh udělal problémy po kraji," uvedl dispečer krajské správy a údržby Aleš Hubený. Potíže jsou hlavně kvůli uvízlým kamionům. „Naše auta tam projíždí, takže by se to mělo rozjet. Ale chce to trpělivost," uvedl.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky sníh, doprava, nehoda, silnice, Kraj Vysočina, okres Třebíč, Jihlava, Pelhřimov, Moravské Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhové přeháňky komplikují dopravu v kraji. Dodržujte bezpečnost vzdálenost, varují policisté | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.