Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V neděli se na šest hodin uzavře Jihlavský tunel. Řidiči využijí určenou objížďku

Služby města Jihlavy (SMJ), které provozují Jihlavský tunel, provedou jeho úplnou uzavírku, a to v neděli 18. listopadu od 8 do 14 hodin. Uzavřen bude kvůli kontrole a případným opravám. Zavírat se bude na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR.

„Provede se kontrola stavu rozvaděče řídící signalizace, SOS skříní, pasportizace signálů, kabelových šachet v tunelu, čistících šachet a kanalizačních poklopů, nosných konstrukcí osvětlení, portálových konstrukcí semaforů, stavu uzemnění a měření bludných proudů. Následně proběhne vizuální kontrola ráhna v tunelu, stavebního stavu portálů, dilatací, délky prasklin pro sanaci, ostění, výplní spár, obrubníků a posouzení možností pro odvodnění,“ vysvětluje Martin Málek, mluvčí SMJ.

Tunel v Jihlavě je sypaný, délku má 307 metrů a zahájil svůj zkušební provoz 1. 7. 2004. Během jedné hodiny projede oběma směry přibližně na 6 tisícosobních a nákladních vozidel, která směřují zejména na D1 nebo Znojmo a Vídeň.

Řidiči v době uzavírky tunelu budou muset využít objízdnou trasu po silnicích II. třídy a místních komunikacích v Jihlavě. „Stanovená objížďka bude vedena po dvou objízdných trasách. První trasa povede od Pelhřimova po ulicích Žižkova, U Cvičiště, Hamerníkova a Jiráskova. Druhá trasa povede po přivaděči od D1 a následně po ulicích Jiráskova, Hamerníkova,  U Cvičiště a Žižkova. Obě trasy budou řádně označené dopravním značením, které rozmístí na místní komunikace SMJ,“ doplnil Málek.

Foto Služby města Jihlavy

Štítky Jihlavský tunel, uzavírka, objížďka, údržba, tunel, Jihlava, Ředitelství silnic a dálnic, Martin Málek, Dálnice D1, Žižkov, Vídeň, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V neděli se na šest hodin uzavře Jihlavský tunel. Řidiči využijí určenou objížďku | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.