Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO: Jihlava má dvacítku chytrých zastávek. Jsou třeba na Březinkách nebo u nemocnice

Lidé v Jihlavě budou moci cestovat zase o něco pohodlněji. Hned na dvaceti zastávkách v Jihlavě byly nainstalovány elektronické označníky, které cestující informují o časech příjezdu jednotlivých linek. Chytré zastávky nainstalovala pro Dopravní podnik Jihlava společnost Herman Brno na konci října. Chytré zastávky jsou zatím ve zkušebním provozu.

„Zastávkové označníky s elektronickými panely budou cestující informovat o časech příjezdu jednotlivých linek včetně informace o případných zpožděních, ale také o nepravidelnostech, jako je například vynechání spoje z technických důvodů, změnách ve vedení linek a podobně,“ přiblížil ředitel Dopravního podniku Jihlava Josef Vilím.

Vylepšené zastávky jsou kromě Masarykova náměstí také na Březinově sídlišti, v ulici S. K. Neumanna, u hlavního nádraží, domu kultury nebo Nemocnice Jihlava.

„Město plánuje chytré zastávky propojit s aplikací, která bude o časech příjezdu jednotlivých linek i mimořádných situacích informovat cestující přímo v jejich mobilních telefonech,“ doplnil Martin Kukla, mluvčí jihlavské radnice.

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky chytrá zastávka, MHD, dopravní podnik, trolejbus, autobus, aplikace, Jihlava, Březinka, Dopravní podnik města Brna, Brno, Lékárenský komplex Jihlava, Martin Kukla, Březina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlava má dvacítku chytrých zastávek. Jsou třeba na Březinkách nebo u nemocnice | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.