Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Brněnský most v Jihlavě se otevře již za dva týdny. Linky MHD čekají drobné změny

Před několika dny jsme vás informovali o tom, že rekonstrukce Brněnského mostu se blíží do svého konce, protože všechny práce jdou podle harmonogramu. Jeho otevření je pro všechny řidiče, chodce, cyklisty i linky MHD naplánováno na 1. listopad. Od tohoto data se tedy vrátí do běžného režimu i linky MHD. Noční trolejbusovou linku N čeká změna trasy. Drobných změn se dočká i trolejbusová linka E.

Ta nově pojede ze zastávky zastávky Vysoká škola polytechnická přes zastávky, Seifertova, Ke Skalce, Žižkova, U Hřbitova a dále po své trase. Tato změna trasy vychází z podnětů cestujících.

Další změny nastanou na lince E, kde dojde k optimalizaci počtu spojů po zářijovém posílení linky č. 8, která taktéž zajišťuje obsluhu Starých Hor.

PSALI JSME: Rekonstrukce Brněnského mostu spěje do finále. Stavařům přeje počasí, termíny se stíhají 

Ostatní linky, které jezdí přes Brněnský most, řeč je konkrétně o trolejbusech s označením B, C a o autobusových linkách 10, 12, 32, se od 1. listopadu vrátí do běžného režimu. Staronové jízdní řády těchto linek budou zhruba v týdenním předstihu zveřejněny na webových stránkách jihlavského dopravního podniku.

Most je dlouhý 237 metrů, byl postaven v roce 1956 a naposledy byl opravován před dvaceti lety. Řidiči v krajském městě využívají objízdné trasy, změny se dotkly také městské hromadné dopravy.    

A jaké práce jsou na Brněnském mostě na poslední dny ještě naplánovány? Na mostě jsou již instalovány trakční stožáry (které současně slouží i jako stožáry veřejného osvětlení), příští týden bude následovat montáž trakčního trolejového vedení. Hotové je vodorovné dopravní značení, přičemž levý krajní pruh bude sloužit jako vyhrazený jízdní pruh pro veřejnou dopravu. „Bohužel jeho pokračování až ke křižovatce s ulicí Znojemská se v letošním roce nepodařilo realizovat. Jeho realizace by měla následovat v příštím roce, přičemž v letošním roce probíhá přesun části trakčních stožárů,“ uvádí na svém facebookovém profilu Dopravní podnik města Jihlavy.

Brněnský most se pro řidiče i pěší uzavřel 1. dubna. Na projekt s názvem II/602 Jihlava – most ev. č. 602-043 má Kraj Vysočina schválenu finanční podporu z Integrovaného regionálního operačního programu, stavební práce přijdou na 58 milionů korun včetně DPH.

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Dopravní podnik města Jihlavy

Štítky Brněnský most, II/602, rekonstrukce, oprava, uzavírka, MHD, otevření, městská hromadná doprava, Jihlava, Dopravní podnik města Jihlavy, Stará hora

Brněnský most v Jihlavě se otevře již za dva týdny. Linky MHD čekají drobné změny | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.