Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: V Kostelci je z poloviny hotovo. Do finále jde i stavba kruhové křižovatky

Nebezpečný úsek zvaný Kaplička je v Kostelci u Jihlavy již hotový a řidiči jej zase mohou naplno využívat. Naopak u uzenin, kde vzniká nová okružní křižovatka, se ještě stále pracuje. Kruhový objezd by měl řidičům začít sloužit od 1. listopadu.

Kostelecký kopec na silnici II/406 ve směru na Jihlavu byl pro mnohé řidiče nebezpečný, protože řada z nich se snažila rychle předjíždět v prudké zatáčce ve spodní části stoupání. Necelý měsíc, kdy se „Kaplička“ upravovala, dopravu řídily semafory, v místě řidiči mohli jet pouze třicítkou. Řidiči tímto místem nyní projedou již bez omezení.

V uvedeném místě došlo ke změně uspořádání jízdních pruhů a došlo ke zdrsnění původního povrchu. Silnice II/406 je místem, kde v posledních letech bourala řada řidičů. V uvedeném úseku v období od 1. října 2007 do 1. října 2017 došlo k 35 dopravním nehodám šetřených Policií ČR, z toho k 21 nehodám s následkem na zdraví. 
Práce na uvedeném úseku silnice II/406 vyšly na necelých 4,5 milionu korun. 


 

Zhruba od poloviny července se také v Kostelci u Jihlavy pracuje na nové okružní křižovatce poblíž Kosteleckých uzenin. Tato křižovatka, které leží v bezprostřední blízkosti Kosteleckých uzenin, také bývá místem častých dopravních nehod, hlavně když je silnice mokrá během deště nebo po něm.

Na místě nyní probíhá druhá etapa, provoz řídí semafory. „Navržené uspořádání okružní křižovatky počítá s výhledovým napojením areálu Kosteleckých uzenin, čtvrté rameno křižovatky bude realizováno pouze v minimálním rozsahu,“ uvedl k plánům za krajský odbor dopravy a silničního hospodářství Miroslav Dokulil.

Nová okružní křižovatka bude řidičům sloužit nejpozději od 1. listopadu 2018. Celkové náklady na úpravu křižovatky se pohybují kolem 24 milionů korun. 

Dopravní omezení v Kostelci u Jihlavy

Pátek, 12. října 2018, 13:03

Dopravní omezení v Kostelci u Jihlavy
Dopravní omezení v Kostelci u Jihlavy

Foto Lenka Dvořáková

Štítky doprava, kruhový objezd, II/406, II/639, omezení, objížďka, Kostelec, silnice, Jihlava, Kostelecké uzeniny, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Kostelci je z poloviny hotovo. Do finále jde i stavba kruhové křižovatky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.