Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rekonstrukce Brněnského mostu spěje do finále. Stavařům přeje počasí, termíny se stíhají

Do svého finále spěje modernizace Brněnského mostu na silnici II/602 v Jihlavě. Pro řidiče i chodce byl zcela uzavřen 1. dubna 2018. Do jeho zprovoznění zbývá přibližně dvacet dní a dodělat podle zástupců dodavatelské společnosti IDS – Inženýrské a dopravní stavby Olomouc zbývá zhruba 15 % celkového objemu stavebních prací. Termín zprovoznění pro veškerou dopravu na přelomu října a listopadu 2018 tak není ohrožen.

Dobré počasí posledních týdnů pomohlo k bezproblémovému položení izolací. Aktuálně probíhají pokládky živic, pokračovat bude montáž zábradlí a sanace nosných konstrukcí – pilířů a mostovek,“ popisuje stav prací radní Kraje Vysočina pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Hyliš. Podle jeho slov k dodržení termínů deklarovaných ve smlouvě přispělo především vysoké pracovní nasazení dodavatelské společnosti, kdy od předání stavby na Velikonoční pondělí práce na mostě nepřestaly ani o jednom víkendu.

Most je dlouhý 237 metrů, byl postaven v roce 1956 a naposledy byl opravován před dvaceti lety. Řidiči v krajském městě využívají objízdné trasy, změny se dotkly také městské hromadné dopravy.   

Těsně před ukončením prací, konkrétně v posledním říjnovém týdnu, bude na vozovku doplněno vodorovné a svislé dopravní značení a osazeno trolejové vedení pro vozy městské hromadné dopravy. „I po předání mostu do předčasného užívání je počítáno s prováděním dokončovacích prací zejména pod mostním objektem, kvůli kterým už není nutno vyloučit dopravu. Dodržení termínu zprovoznění je i nadále podmíněno příznivým počasím,“ dodal Radek Žižka z krajského odboru dopravy a silničního hospodářství.

Projekt s názvem II/602 Jihlava – most ev. č. 602-043 je spolufinancován z Integrovaného regionálního operačního programu.

Foto Kraj Vysočina

Štítky Brněnský most, II/602, rekonstrukce, oprava, uzavírka, doprava, Jihlava, Olomouc, Jan Hyliš, Velikonoční pondělí, Kraj Vysočina, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce Brněnského mostu spěje do finále. Stavařům přeje počasí, termíny se stíhají | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.