Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ve Skleném nad Oslavou začala auta jezdit po novém obchvatu. Zbaví hluku od kamionů

Ve Skleném nad Oslavou na Žďársku začala auta jezdit po novém obchvatu. Nové dva kilometry silnice I/37 pomohou zrychlit dopravu na tomto tahu a zároveň zbaví obyvatele obce husté dopravy včetně hluku z projíždějících kamionů. Jde o stavbu za 114 milionů korun bez daně. Během dneška Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovozní také zhruba tři kilometry státní silnice nově postavené u Rouštan poblíž Havlíčkova Brodu, sdělil mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Obchvat obce Sklené nad Oslavou s 230 obyvateli začala stavební firma OHL ŽS stavět loni v dubnu. Při výjezdu směrem na Křižanov tam je zatím omezení. „Ještě se musí hodně věcí dodělat, ale už nám to i takhle odlehčilo,“ řekl starosta Zdeněk Haller (bezpartijní).

Silnice číslo 37 vede přes Vysočinu z Pardubického kraje k Brnu. Ve Skleném nad Oslavou byla v jednom místě tak úzká, že se tam kamiony nemohly vyhnout. Teď by obyvatelé měli být díky protihlukovým stěnám u obchvatu chráněni i proti hluku z dopravy.

U Rouštan provádí pro ŘSD zakázku za 167 milionů korun bez daně sdružení Geosan Rouštany, dělníci tam pracují od minulého roku. Vede tam silnice číslo 34 z Havlíčkova Brodu na Pardubice. U obce Pohled na tuto trasu navazuje tah I/19 na Žďár nad Sázavou. Starý úsek je s nebezpečnou křižovatkou, klesáním a zatáčkou.

„Původní vedení trasy a technické parametry komunikace v některých úsecích nevyhovovaly současné dopravní zátěži,“ uvedl mluvčí ŘSD. Nová část silnice povede přes most nad Rouštanským potokem. Na tahu číslo 34 dělníci přestavěli 2,9 kilometru a dalších 600 metrů na navazující silnici I/19.

Autoři

Štítky obchvat, Sklené, hluk, kamiony, doprava, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Havlíčkův Brod, okres Žďár nad Sázavou, OHL ŽS, Křižanov, BC Kolín, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Skleném nad Oslavou začala auta jezdit po novém obchvatu. Zbaví hluku od kamionů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.