Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidiči, nohu z plynu! Na pěti místech v Jihlavě se bude nově měřit rychlost

Ve snaze zvýšit bezpečnost dopravního provozu posvětila jihlavská radnice policií vytipovaná místa pro umístění radarů. Nově budou muset řidiči dát nohu z plynu na pěti místech v Jihlavě nebo jejím těsném okolí.

Jihlavská radnice plánuje, že využije vlastní vybavení na úsekové měření rychlosti aut v pěti nehodových úsecích silnic ve městě. Kamery město koupilo v letos, poprvé sloužily na opravované části dálnice D1 u Jihlavy, kde v létě stavební práce skončily. Jihlavští radní dnes doporučili systém používat na pěti místech, která navrhla policie.

Novinářům to řekl náměstek primátora Radek Popelka. „Neukáznění řidiči projíždějící Jihlavou se mohou těšit na překvapení na pěti různých místech,“ uvedl Popelka. Možné termíny úsekového měření zatím radnice nezveřejnila.

Vybavení, za které Jihlava vydala asi 1,5 milionu korun, tvoří čtyři páry kamer. Objevit se podle Popelky mohou na silnici mezi částí města Zborná a vsí Smrčná, v tunelu na obchvatu Jihlavy, stejně jako na dálničním přivaděči. „Zde dochází k překračování rychlosti a působí to problémy v dopravě,“ uvedl. Dalšími vybranými místy jsou průjezd Henčovem a ulice Sokolovská, poblíž hřiště Sokola Bedřichov.

Na dálnici sloužily jihlavské kamery asi 1,5 měsíce, a to v úseku Jihlava - Velký Beranov, kde měla auta v době oprav jezdit rychlostí sníženou na 80 kilometrů v hodině. „My jsme koupili kamery, nicméně měření jako takové provádí policie České republiky. Vyhodnocuje, zda došlo nebo nedošlo k přestupku,“ řekl náměstek. Doplnil, že jihlavský odbor dopravy dostal asi 16 tisíc hlášení o možných přestupcích řidičů. Stále je zpracovává.

Foto autoforum.cz | Zdroj ČTK

Štítky rychlost, radar, Jihlava, měření, policie, radnice, Radek Popelka, videokamera, Dálnice D1, Česko, Smrčná, Zborná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, nohu z plynu! Na pěti místech v Jihlavě se bude nově měřit rychlost | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.