Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na dálnici D1 končí opravy úseků Hořice-Koberovce a Meziříčí-Lhotka

Na dálnici D1 zprovozní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) další dva opravené úseky mezi Hořicemi a Koberovicemi a mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou. U Koberovic jsou poslední dopravní omezení již odstraněna, úsek u Velkého Meziříčí by měl být plně průjezdný od dnešního poledne. Vyplývá to z tiskové zprávy ŘSD.

Během uplynulého víkendu řidiči zažili krátkodobé uzavírky kvůli instalaci nosníků na mostech mezi Koberovicemi a Humpolcem. V noci ze soboty na neděli byla dálnice zhruba dvacetkrát krátkodobě uzavřena. Pro řidiče nebyla stanovena žádná objízdná trasa.

Také v úseku Velké Meziříčí - Lhotka stavbaři o víkendu stahovali provoz do jednoho pruhu.

Na rekonstrukci 6,5 kilometru dálnice mezi Hořicemi na 75. kilometru a Koberovicemi na 81. kilometru pracovaly stavební firmy Eurovia a Colas od loňského jara. Jde o zakázku za 842 korun bez daně.

Dálniční úsek Velké Meziříčí - Lhotka mezi exity 146 až 153 opravovaly firmy Colas CZ a Inženierske stavby, pracovaly tam rovněž od jara 2017.  Podle smlouvy by měly tyto práce stát 698 milionů korun bez daně.

Zkraje nabrala stavba zpoždění a loňské práce se protáhly až do letošního ledna.  ŘSD pak informovalo o tom, že za to stavařům vyměří penále okolo 50 milionů korun. Mluvčí ŘSD řekl, že stavba zatím není oficiálně dokončena, proto není stanovena ani konečná částka postihu. Termín dokončení oprav podle něj firmy plní.

D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou byla kvůli rekonstrukci rozdělena na 21 úseků, práce začaly v roce 2013. Letos v srpnu už ŘSD zprovoznilo opravený úsek mezi Jihlavou na 112. kilometru a Velkým Beranovem na 119. kilometru.  Koncem září bude podle Rýdla dokončen úsek mezi Ostředkem a Šternovem mezi kilometry 34 a 41. Na konci tohoto roku tak podle něj bude řidičům sloužit 90 kilometrů opravené dálnice.

Zdroj ČTK

Štítky dálnice, D1, modernizace, úsek, provoz, Ředitelství silnic a dálnic, Velké Meziříčí, Koberovice, Dálnice D1, Hořice, Eurovia CS, COLAS CZ, Humpolec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D1 končí opravy úseků Hořice-Koberovce a Meziříčí-Lhotka | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.