Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kopec na Jihlavu u Kostelce se stane bezpečnějším. Úpravy řidiče omezí už po víkendu

Řidiči musí od pondělí 17. září až do 11. října počítat s dalším dopravním omezením. Řeč je o místě častých dopravních nehod v Kostelci u Jihlavy – kopci ve směru na Jihlavu, kterému se říká „Kaplička“. V uvedeném úseku se řidiči často snaží rychle předjíždět v prudké zatáčce ve spodní části stoupání.

Po dobu úprav řidiče v daném úseku čeká dopravní omezení a snížení rychlosti na 30 km/h.  „Předpokládá se realizace po polovinách při zachování provozu. Dopravu budou kyvadlově řídit semafory,“ upřesnil Tomáš Mátl, technicko – správní náměstek z Krajské správy a údržby silnic Vysočiny. V uvedeném místě dojde ke změně uspořádání jízdních pruhů a současný povrch bude nahrazen hrubozrnnějším asfaltovým krytem.

Podle projektové dokumentace veřejné zakázky se odfrézuje stávající ložná vrstva v potřebné ploše. Následně se položí vrstvy asfaltu. Navíc bude na celý úsek položena obrusná vrstva z asfaltového v celé šíři jízdního pásu. 

Silnice II/406 je místem, kde v posledních letech bourala řada řidičů. V uvedeném úseku v období od 1. října 2007 do 1. října 2017 došlo k 35 dopravním nehodám šetřených Policií ČR, z toho k 21 nehodám s následkem na zdraví.

Zadavatelem zmíněné stavby je Krajská správa a údržba silnic Vysočiny. Na úpravu vozovky byla vybrána firma Strabag, druhým uchazečem byla Eurovia CS – ta zadavateli nabídla cenu o 50 tisíc korun vyšší. Práce na uvedeném úseku silnice II/406 vyjdou na necelých 4,5 milionu korun.

Stavební práce na silnici číslo II/406 by měly být hrazeny z dotace SFDI (85%) a dotace Kraje Vysočina (15%).

Zhruba od poloviny července se také v Kostelci u Jihlavy pracuje na nové okružní křižovatce poblíž Kosteleckých uzenin. Zde by mělo být hotovo nejpozději 1. listopadu 2018. Více k tomuto tématu čtěte ZDE.

Foto Google maps. Magistrát města Jihlavy, portál veřejných zakázek Kraje Vysočina

Štítky II/406, Kostelec, Kaplička, kopec, úpravy, Jihlava, silnice, Kraj Vysočina, Strabag, Policie České republiky, Státní fond dopravní infrastruktury, Kostelecké uzeniny, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kopec na Jihlavu u Kostelce se stane bezpečnějším. Úpravy řidiče omezí už po víkendu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.