Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Třebíči skončí po prázdninách jen některé uzavírky. Podchod pod Sucheniovou ulicí má zpoždění

Před začátkem školního roku skončí v Třebíči jen jedno z několika velkých dopravních omezení. Nejpozději v neděli bude znovu průjezdný Poušov, kde firma dokončuje stavbu nového mostu. Do rekonstruované Bráfovy třídy v centru města se budou moci v pondělí vrátit chodci, pro auta se otevře za měsíc, tedy před původně plánovaným termínem 31. října. Naopak zpoždění nabrala stavba podchodu pod Sucheniovou ulicí. Novinářům to řekl místostarosta Vladimír Malý (ČSSD).

Se zhotovitelem jsme se dohodli, aby přes víkend dodláždil veškeré chodníky tak, aby mohli být na začátku školního roku na Bráfovu puštěni chodci,“ řekl Malý. Přímo na Bráfově třídě nebo v jejím sousedství stojí několik středních škol.

Silnice v Poušově je důležitou spojnicí mezi třebíčskými lokalitami Borovina a Týn. Kvůli stavbě mostu přes náhon je neprůjezdná od dubna. V příštím roce město plánuje opravit i druhý poušovský most přes řeku Jihlavu. „Náklady na opravu, které jsou odhadnuty na 30 milionů korun, navrhneme zařadit do rozpočtu roku 2019,“ řekl Malý. 

Asi dvanáctidenní zpoždění už nabrala stavba podchodu pod Sucheniovou ulicí, kterou prochází vytížená silnice I/23. Původně čtyřproudá silnice je od jara průjezdná jen dvěma jízdními pruhy. Podle původních předpokladů má být podchod dokončen 31. října.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Třebíč, uzavírka, omezení, stavba, Vladimír Malý, ČSSD, Borovina, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Třebíči skončí po prázdninách jen některé uzavírky. Podchod pod Sucheniovou ulicí má zpoždění | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.