Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Od září začnou platit slevy na jízdné pro studenty a seniory. ICOM transport je zavede plošně

Od začátku školního roku budou moci cestující uplatnit v linkových autobusech ICOM transport výraznou 75procentní slevu. Firma ji plánuje zavést na všech svých linkách. Stát dopravcům zaplatí kompenzaci ztráty z jízdného.

Dle vládního nařízení vstoupí 1. září v platnost sleva na jízdné pro děti, studenty a seniory. Sleva na jízdném se týká seniorů ve věku nad 65 let, žáků a studentů od 6 do 26 let.

„Vláda ponechala dopravcům možnost, aby se mohli sami rozhodnout, které linky z uvedených slev vyčlení, ale ICOM transport zatím neplánuje, že by využití slev na některých linkách neumožnil,“ sdělila PR manažerka firmy Marcela Průchová.

Je možné, že díky slevám vznikne na příměstských linkách zvýšení zájem o cestování. „Situaci budeme sledovat a v případě potřeby vybrané spoje posílíme,“ uvedla předsedkyně představenstva Kateřina Kratochvílová.

K uplatnění slevy stačí platný doklad totožnosti v podobě občanského průkazu, řidičského průkazu, či pasu (to se netýká dětí do 15 let). Průkazy se při koupi jízdenky budou prokazovat senioři nad 65 let a mládež od 15 do 18 let. Studenti od 18 do 26 let se budou naopak prokazovat studentským průkazem, který vydává přímo dopravce.

Foto icomtransport.cz | Zdroj ICOM transport

Štítky ICOM transport, doprava, sleva, jízdné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od září začnou platit slevy na jízdné pro studenty a seniory. ICOM transport je zavede plošně | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.