Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pelhřimovu se uleví. Po čtyřech měsících se otevírá kruhový objezd u kina Vesmír

Pelhřimov se dočkal dokončení kruhového objezdu na velmi exponovaném místě u kina Vesmír. Po čtyřech měsících stavebních prací na něj poprvé auta vjedou v úterý 21. srpna. Jedná se o nejdůležitější letošní investici v Pelhřimově.

„Jsme prakticky hotovi a pyšní na dodržení daného termínu, protože, jak viděla i veřejnost, nešlo o snadnou stavbu,“ uvedl Petr Seknička ze společnosti Swietelsky stavební, která zakázku získala ve výběrovém řízení ve sdružení s firmou VHS stavby.

Stavba za 16,7 milionů s DPH začala počátkem dubna pracemi na inženýrských sítích a samotné okružní křižovatce. Během dalších tří měsíců se rekonstruoval vodovod, kanalizace a také plynovod, teplovod a veřejné osvětlení. Součástí zakázky byla rovněž překládka sdělovacích kabelů a rekonstrukce chodníků.

 „Zásadní pro plynulost stavby byla koordinace prací, neboť se na poměrně malém staveništi v jednu chvíli sešlo i několik firem. Navíc v centru města, kde platí omezení pro vjezd nákladních vozidel,“ uvedl Petr Kříž, hlavní stavbyvedoucí. Navazující stavba, týkající se úpravy ploch v lokalitě Krásovy Domky a parkoviště u KD Máj, se kompletně otevře do konce srpna.

Kruhový objezd nahrazuje průsečnou křižovatku ulic Třída Legií, Pod Kalvárií, Vlásenická a Na Hradišti a přinese větší bezpečnost a plynulost dopravy v místě, které patří v Pelhřimově k nejproblémovějším dopravním uzlům. Vnější průměr křižovatky 36 metrů umožní bezproblémový průjezd i autobusům.

Investorem stavby okružní křižovatky a úpravy lokality Krásovy Domky a KD Máj je město Pelhřimov, investorem opravy povrchu Vlásenické ulice pak Krajská správa a údržba silnic Vysočiny.

Foto Swietelsky | Zdroj Swietelsky

Štítky Pelhřimov, kruhový objezd, otevření, Petr Seknička, kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pelhřimovu se uleví. Po čtyřech měsících se otevírá kruhový objezd u kina Vesmír | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.