Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Rekonstrukce Telečské ulice pokračuje. Silnice do Pístova bude až do listopadu zavřená

Místo starých kostek, které rozčilovaly nejednoho řidiče, jsou nyní v jihlavské Telečské ulici k vidění tři vrstvy asfaltového pláště. První etapa oprav zmíněné ulice skončila v polovině srpna. Nyní se bude opravovat zhruba stometrový úsek u garáží a psího útulku za Jihlavou a také silnice na Pístov, která bude uzavřena až do 30. října.

„Přes jednu polovinu opravované silnice bude umožněn provoz pouze pro obsluhu obyvatel Pístova, a to až od městského útulku. Stejně tak budou majitelé po provizorním mostu puštěni do přilehlých hromadných garáží, ale pouze do prvního garážové ho vjezdu. Ostatní vjezdy do garáží ze silnice třetí třídy budou bohužel uzavřené a neprůjezdné,“ uvedl Hynek Schimmer z odboru dopravy jihlavského magistrátu.

ČTĚTE TAKÉ: Jihlavská sedmička kvůli opravě Telečské ulice pojede jinak. Všechny spoje nezajedou do Vysoké 

Jak jsme vás již informovali, uzavírkou bude dotčena trasa linky autobusu číslo 7 městské hromadné dopravy, který jezdí z Masarykova náměstí do Popic. Autobus bude do konce října jezdit přes Hradební ulici, odkud se dá na Znojemskou, poté na silnici I/38, ze které sjede na bývalou tankovou cestu a dojede zpět na silnici třetí třídy, která vede do Pístova a dál.

„Obousměrná objížďková trasa pro veškerý provoz bude vedena po stávající již vyznačené objízdné trase, tedy mohou řidiči sjet z ulice Ke Skalce vlevo na silnici II/602 a pak se vydat směrem na Pelhřimov na okružní křižovatku a pak dále po silnici II/406 přes Kostelec do Salavic, kde se dá odbočit vlevo na silnici třetí třídy, která vede do Pístova, Vysoké a Popic,“ doplnila redaktorka z jihlavské radnice Aneta Hrdličková.

Zmíněná objízdná trasa je dlouhá 12,5 kilometru.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Telečská, oprava, rekonstrukce, Pístov, silnice, garáž, Jihlava, Vysoké, Popice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Rekonstrukce Telečské ulice pokračuje. Silnice do Pístova bude až do listopadu zavřená | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.