Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opravy čtyř silničních mostů Vysočiny se protáhnou. Firma odstoupila od smluv

Opravy čtyř mostů na silnicích třetí třídy v Kraji Vysočina se protáhnou, protože stavební firma Keviton odstoupila od smluv. Mosty ve Starči, Radkově a u vsí Hluboká a Pořežín jsou rozestavěné, práce měly skončit tento měsíc. Krajská správa a údržba bude hledat jinou firmu, která opravy dokončí. Původní dodavatel má vyklidit staveniště do pátku, řekl výrobní náměstek správy Julius Janeba.

Opravy mostů měly podle kraje v součtu stát 16,3 milionu korun. Keviton, s.r.o., sídlí v Brně. Jednatel Mattia Caldaroni řekl, že se k záležitosti vyjádří, až bude všechno dořešené.

Pověření odborníci teď zjišťují, jaký díl prací firma udělala. „Na základě toho se hned po neděli rozeběhne výběrové řízení na nového dodavatele,“ uvedl Janeba. Pokud se podaří vybrat jinou stavební firmu, mohly by být mosty opraveny do konce října nebo nejpozději do konce listopadu. Krajská správa podle náměstka bude chtít od firmy Keviton uhradit zvýšené náklady vyvolané jejím odstoupením od zakázky. „Samozřejmě jsou v obchodních podmínkách zakotveny i sankce,“ řekl náměstek bez dalších podrobností.

Přerušené spojení do části obce 

Ve Starči na Třebíčsku oprava mostu přerušila spojení do části obce. „Ty objížďky jsou tady šílené,“ řekl starosta městyse Čestmír Linhart.  Pěším pomohli krajští silničáři, kteří zatím umožnili přechod přes staveniště po lávce. Kvůli opravě mostu byly navíc provizorně přeloženy technické sítě včetně veřejného vodovodu, hlavní potrubí teď vede po povrchu. Někteří subdodavatelé si tam starostovi stěžovali na to, že nedostali za dodávky spojené s opravami mostu od firmy zaplaceno.

Kvůli nedokončené opravě je neprůjezdný most na tříkilometrové silnici mezi Krucemburkem a Hlubokou na Havlíčkobrodsku. Auta tam musí jezdit po objížďce přes Radostín měřící přes sedm kilometrů. Další rozestavěný most je za vsí Pořežín poblíž Velké Losenice na Žďársku. Poslední je v Radkově u Telče.

Autoři

Štítky oprava, most, firma, smlouva, Kraj Vysočina, Radkov, Hluboká, Pořežín, Starč, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy čtyř silničních mostů Vysočiny se protáhnou. Firma odstoupila od smluv | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.