Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavská sedmička kvůli opravě Telečské ulice pojede jinak. Všechny spoje nezajedou do Vysoké

Na změnu se musí připravit všichni cestující městskou hromadnou dopravou, kteří využívají autobusovou linku číslo 7. Ta bude mít kvůli probíhajícím opravám Telečské ulice od 15. srpna změnu v jízdním řádu, která potrvá do konce října.

Oprava Telečské ulice od příštího týdne postoupí do další fáze, kdy bude silnice ve směru do Pístova a Popic uzavřena pro veškerou dopravu. Zmíněná sedmička pojede z Masarykova náměstí po objízdné trase, která povede přes Znojemskou ulici, dále do rančířovských kasáren a pak po tankové cestě k psímu útulku. Tady vznikne nová zastávka Pístov, útulek.

Do konce října zůstanou bez obsluhy zastávky Telečská ul., Ke Skalce. Seifertova a Fibichova.

Telečské ulici a jejím okolí kraj během půl roku spraví více než dva kilometry silnic směrem k místní části Pístov. Jejich vozovka je ve špatném stavu, který je už v některých místech havarijní. Desítky let starou kamennou dlažbu v Telečské ulici vystřídá asfaltový povrch.  

Z provozních důvodů není možné, aby všechny spoje zajížděly do Vysoké. Pro cestu do/z Vysoké tedy bude třeba jet nejdříve do Popic a ve Vysoké vystoupit/nastoupit při zpáteční jízdě. V tomto případě nebude třeba pro cestu z Popic do Vysoké a zpět označovat novou jízdenku nebo platit jízdné z elektronické peněženky.

To však nejsou jediné změny. Z důvodu oběhů vozidel na lince číslo 7 dojde i k drobným změnám na linkách č. 4 a 5. Současně s touto změnou dále dojde ke změně trasy odpoledních spojů v pracovní dny u linky č. 4, které budou nově vedeny přes zastávky Pod Jánským kopečkem, Na Vyhlídce a Hlavní nádraží z důvodu požadavku ZŠ Havlíčkova na zajištění dopravy dětí z odpoledního vyučovaní ve směru do Hruškových Dvorů, Henčova a Heroltic.

Foto Jan Luxík

Štítky městská hromadná doprava, linka 7, Telečská ulice, jízdní řád, změna, Pístov, Popice, Vysoká, Vysoké, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská sedmička kvůli opravě Telečské ulice pojede jinak. Všechny spoje nezajedou do Vysoké | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.