Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nehodové místo v Kostelci bude bezpečnější. U kapličky se změní jízdní pruhy i povrch

Během září nebo října tohoto roku se začne pracovat na dalším místě častých nehod v Kostelci u Jihlavy. Tentokrát je řeč o kopci ve směru na Jihlavu, o místě zvaném „Kaplička“, kde se řidiči často snaží rychle předjíždět v prudké zatáčce ve spodní části stoupání. Po dobu úprav řidiče v daném úseku čeká dopravní omezení.

Silnice II/406 je místem, kde v posledních letech bourala řada řidičů. V uvedeném úseku v období od 1. října 2007 do 1. října 2017 došlo k 35 dopravním nehodám šetřených Policií ČR, z toho k 21 nehodám s následkem na zdraví.

Po dobu úprav budou dopravu řídit semafory. Toto omezení by mělo trvat nejdéle tři týdny. „Předpokládá se realizace po polovinách při zachování provozu, vlastní dopravní omezení by měla trvat 2-3 týdny. Dopravu budou řídit semafory,“ upřesnil Tomáš Mátl, technicko – správní náměstek z Krajské správy a údržby silnic Vysočiny.

V uvedeném místě dojde ke změně uspořádání jízdních pruhů a současný povrch bude nahrazen hrubozrnnějším asfaltovým krytem. Podle projektové dokumentace veřejné zakázky se odfrézuje stávající ložná vrstva v potřebné ploše. Následně se položí vrstvy asfaltu. Navíc bude na celý úsek položena obrusná vrstva z asfaltového v celé šíři jízdního pásu.

Stavební práce na silnici číslo II/406 by měly být hrazeny z dotace SFDI (85%) a dotace Kraje Vysočina (15%). „Předpokládané náklady zakázky činí 4,2 milionů korun bez DPH,“ vyčíslil závěrem Mátl.

Již o nadcházejícím pondělí začne další úprava silnice druhé třídy v Kostelci. Jde o křižovatku poblíž Kosteleckých uzenin, kde nově vznikne okružní křižovatka. Více čtěte ZDE. 

Foto mapy.cz, portál veřejných zakázek Kraje Vysočina

Štítky II/406, úprava, nehoda, Kostelec, Jihlava, silnice, Policie České republiky, Kraj Vysočina, Státní fond dopravní infrastruktury, Kostelecké uzeniny, kaplička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehodové místo v Kostelci bude bezpečnější. U kapličky se změní jízdní pruhy i povrch | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.