Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidiči kamionů u ICOM transport dostanou přidáno. Přijdou si až na sedmačtyřicet tisíc

K ráznému kroku navýšení mezd řidičů kamionů se rozhodla společnost ICOM transport. Generální ředitel společnosti Zdeněk Kratochvíl, je přesvědčen, že jde o nutný krok ke stabilizaci profese řidiče kamionu.

Zatím co v ICOM transport si řidiči kamionu vydělají v průměru až 47 tisíc korun, podle statistických údajů z roku 2017 bylo na pozici řidiče tahače zaměstnáno 292 tisíc osob, jejichž průměrná mzda činila 18 363 korun.

Koncern ICOM transport a.s. se během 20 let stal jedním z největších dopravních firem v České republice. Hlavní strategií firmy je zajištění kvalitní dopravní obslužnosti jednotlivých krajů, především pak s využitím nejmodernějšího vozového parku značky Mercedes-Benz a Setra. Výrazné úspěchy společnost zaznamenává i ve vnitrostátní a mezinárodní kamionové dopravě. Dopravní uskupení ICOM transport a.s. provozuje 800 autobusů, 300 souprav nákladních vozidel a zaměstnává 1800 zaměstnanců. Dále disponuje autorizovaným servisem Mercedes-Benz, čerpacími stanicemi, službami měření emisí a myčkami vozidel.

„Za tuto mzdu řidiči kamionů ve skutečnosti nepracují a ani si neumím představit, že by mohli za tak nízkých platových podmínek vůbec nastoupit,“ vysvětluje Kratochvíl.

Stávající systém totiž umožňuje dopravním firmám, aby zaměstnancům legálně vyplácely jen zlomek platu a zbytek jim dávaly bokem, takzvaně na ruku. „Některým řidičům kamionů může takový postup vyhovovat. Zvláště těm, kteří nepřemýšlí o své budoucnosti. To jsou především řidiči v exekuci nebo ti, kteří se potýkají s osobním bankrotem. Pro ně je pak samozřejmě příjemnější, když jim společnost vyplatí formálně jen určitou část platu, zatímco větší část příjmu jde mimo jejich bankovní účet,“ vysvětluje praktiky některých dopravců Zdeněk Kratochvíl.

Kamiony v koncernu ICOM transport řídí 320 řidičů. Předpokládané průměrné mzdy pro tento rok činí u řidičů tuzemské kamionové dopravy 31 tisíc korun a diety 4500 korun a u řidičů mezinárodní kamionové dopravy je to 26 tisíc korun a diety 21 tisíc korun.  

Tisková zpráva | Foto ICOM transport, a.s.

Štítky kamion, řidič, ICOM transport, mzda, navýšení, doprava, Zdeněk Kratochvíl, Mercedes-Benz, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči kamionů u ICOM transport dostanou přidáno. Přijdou si až na sedmačtyřicet tisíc | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.