Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

U City Parku a na Brněnském mostě se rozšíří silnice, přibude pruh pro veřejnou dopravu

Kromě rekonstrukce Brněnského mostu dojde v této lokalitě ještě letos k dalším stavebním úpravám. Od psychiatrické léčebny až ke křižovatce Hradební – Znojemská se totiž pozemní komunikace rozšíří o průběžný pruh, který bude sloužit vozům veřejné dopravy a taxislužby.

Vyhrazení pruhu pro městskou hromadnou dopravu, linkové autobusy a vozy taxislužby bude probíhat v těsné návaznosti na právě probíhající rekonstrukci Brněnského mostu. „Je to součást dlouhodobější strategie preference městské dopravy. Chceme to zvládnout, dokud je Brněnský most zavřený,“ říká náměstek primátora Vratislav Výborný.

Technicky se jedná o vytvoření průběžného pruhu od psychiatrické léčebny směrem k městu přes Brněnský most až ke křižovatce Hradební – Znojemská. To má mít ještě několik pozitivních důsledků. „Trolejbusy už nemusí čekat, až je někdo pustí ze zastávky, jako tam tomu bylo doteď,“ připomíná Výborný.

Rozšíření vozovky má být užitečné i pro další motoristy. Má znamenat i zjednodušení odbočení doprava do centra. Aktuálně je totiž odbočující pruh příliš krátký na to, aby se v době dopravní špičky nemuselo čekat, až se rozjedou ti, kteří mají namířeno rovně.

Cena projektu se odhaduje na 11 milionů, nákladný je zejména posun trakčních sloupů, semaforů a opěrných zídek. Jen asfalt na tomto úseku má vyjít na jeden milion korun, ten zaplatí Kraj Vysočina.

Foto Stavba roku

Štítky City Park, Vratislav Výborný, veřejná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U City Parku a na Brněnském mostě se rozšíří silnice, přibude pruh pro veřejnou dopravu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.