Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senioři si mohou již nyní vyzvedávat zlevněné jízdenky na jihlavskou městskou dopravu

Opatření, které mění podmínky pro udělení zlevněného jízdného u jihlavské městské dopravy, má sice účinnost od července, senioři nad 65 let si je však mohou nově vyřídit už nyní.

Nový tarif bude zahrnut do současného systému, cestující tedy nebudou prokazovat svůj věk občanským průkazem, ale budou potřebovat Jihlavskou kartu, kterou si mohou zakoupit za 120 korun.

„Nemusí ji však používat jako peněženku, tedy nebude nutné při každém nástupu a výstupu kartu ve voze přikládat k terminálu. Stačí, když ji předloží revizorovi při kontrole,“ doplnil primátor města Rudolf Chloupek.

ČTĚTE TAKÉ: Vstřícný krok k seniorům. Městská hromadná doprava bude za minimum už od 65 let 

Zvýhodněné podmínky se budou týkat také nákupu papírových jízdenek. Senioři od 65 let si budou moci zakoupit jízdenku za poloviční jízdné, na které je zobrazen piktogram se symbolem „D“. Zakoupení polovičního jízdného bude možné také z elektronické peněženky na Jihlavské kartě.

„Pokud cestující bude používat papírové jízdenky, pořídí si v distribuční síti jejich zlevněnou verzi a na doložení svého věku při revizní kontrole předloží na požádání vedle označené jízdenky i občanský průkaz či jiný doklad vydaný státní správou,“ přiblížil ředitel dopravního podniku Josef Vilím.

Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky městská hromadná doprava, jízdné, Jihlava, Rudolf Chloupek, městská doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senioři si mohou již nyní vyzvedávat zlevněné jízdenky na jihlavskou městskou dopravu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.