Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Jihlava začne měřit rychlost na opravovaném úseku dálnice D1. Už od tohoto pátku

Již tento pátek začne Jihlava měřit rychlost v opravovaném úseku dálnici D1 mezi 112. a 119. kilometrem. Na vybavení úsekového měření město z vlastního rozpočtu vyčlenilo 1,6 milionu korun. Po skončení oprav na dálnici počítá s jeho využitím v jiných částech města, řekl mluvčí radnice Radek Tulis.

Rychlost se bude měřit mezi Jihlavou a Velkým Beranovem, kde začaly práce po zimní přestávce v polovině března. Pokuta za překročení rychlosti bude tisíc korun a agendu spojenou s měřením budou vyřizovat čtyři pracovníci, doplnil Tulis.

Doba měření podle něho závisí na postupu prací na dálnici. „A i když práce na dálnici D1 skončí, zařízení k měření rychlosti využijeme jinde ve městě.  A uplatníme je i při dalších opravách dálnice v našem správním obvodu,“ řekl Tulis.

Na opravované D1 projíždějí auta rychlostí sníženou na 80 kilometrů v hodině v zúžených jízdních pásech. Detekční kamery umí po projetí auta měřeným úsekem automaticky vypočítat jeho rychlost a informace předat policii a příslušným obcím. Vybrané pokuty zůstávají samosprávám.

S úsekovým měřením rychlosti na opravované dálnici D1 má zkušenost i Velké Meziříčí na Žďársku. Měří mezi Velkým Meziříčím na 146. kilometru a Lhotkou na 153. kilometru. „Od začátku dubna máme asi 10 tisíc případů,“ řekl vedoucí odboru dopravy Jiří Pospíchal.

V ostrém provozu je podle sdělení odboru dopravy Humpolce od 24. dubna také měření v úseku Hořice - Koberovice. V březnu ministerstvo dopravy uvedlo, že v letošním roce počítá s úsekovým měřením celkem na čtyřech opravovaných úsecích dálnice D1.

Autoři

Štítky dálnice, D1, měření, úsek, oprava, rychlost, Jihlava, Dálnice D1, Velký Beranov, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava začne měřit rychlost na opravovaném úseku dálnice D1. Už od tohoto pátku | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.