Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině narazí řidiči během léta na desítky omezení v dopravě. Někde už se pracuje

Na silnicích Vysočiny narazí řidiči během prázdnin na desítky omezení a uzavírek způsobených opravami. Kraj chystá pro letošek více než stovku akcí, stavby by měly vrcholit v letních měsících. Na dálnici D1 procházející Vysočinou dělníci pracují na opravě čtyř úseků. Na silnicích I. třídy jsou aktuálně kromě omezení dvě uzavírky.

V nejbližší době by měly opravy začít i na I/19 v Přibyslavi. Informace poskytli správci komunikací.

Na D1 jezdí kvůli opravám auta sníženou rychlostí ve zúžených pruzích.  Pracuje se mezi Hořicemi a Koberovicemi, Humpolcem a Větrným Jeníkovem a také v úsecích Jihlava - Velký Beranov a Velké Meziříčí - Lhotka.

Podle údajů Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) by stavba mezi Jihlavou a Velkým Beranovem měla být dokončena v červenci a mezi Velkým Meziříčím a Lhotkou by mělo být hotovo během srpna. ŘSD by v letní sezoně chtělo na Vysočině začít nově opravovat úsek Velký Beranov - Měřín, kde ale stavební povolení napadlo sdružení Děti Země.

Na státních silnicích první třídy přes Vysočinu plánuje ŘSD tento rok uskutečnit opravy za více než půl miliardy. Uzavřeny jsou dva úseky. „Na dalších stavbách se projíždí kyvadlově,“ uvedla ředitelka jihlavského ŘSD Marie Tesařová. Uzavírka je na silnici I/23 v Třebíči. Druhá uzavírka na stejném tahu mezi Třebíčí a Telčí je způsobena přestavbou nebezpečné křižovatky v místě Kasárna u Markvartic. Průjezd touto křižovatkou po I/38 mezi Jihlavou a Znojmem je s omezením zachován, jsou tam semafory.

Přibližně třetina už začala 

Omezení ještě přibudou v Přibyslavi na Havlíčkobrodsku. ŘSD tam nechá opravit asi čtyři kilometry tahu I/19 mezi částmi města Dobrá a Ronov.  Opravy skoro za 50 milionů budou prováděny po etapách. „Jinak už jsou všechny větší opravy v běhu,“ uvedla Tesařová.

Další stavby budou přibývat na krajských silnicích druhé a třetí třídy, během léta by na nich měly být práce v plném proudu. Z akcí naplánovaných pro letošek v hodnotě okolo 1,2 miliardy zatím začala přibližně třetina.  „Předpoklad je, že řidiči projíždějící Vysočinou na jednu nebo více objížděk určitě narazí,“ sdělila mluvčí kraje Eva Neuwirthová.  Například Brněnský most na II/602 v Jihlavě bude kvůli opravě uzavřen do října. Informace o omezeních na Vysočině jsou na krajském webu.

Územím Vysočiny prochází 5075 kilometrů silnic. D1 protíná kraj v délce 93 kilometrů, silnice první třídy měří 420 kilometrů. Kraji patří zbývajících 4562 kilometrů cest nižších tříd.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky oprava, silnice, rekonstrukce, uzavírka, omezení, léto, řidiči, Kraj Vysočina, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D1, Jihlava, Velký Beranov, Přibyslav, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jana Bratanová

Celkově, v létě má být dost uzavírek Doporučuji se kouknout sem https://www.dopravniznaceni.com/Pripravovane-uzavirky-dalnic-v-lete-2019-b4945.htm

Středa, 31. července 2019, 11:21Odpovědět

Na Vysočině narazí řidiči během léta na desítky omezení v dopravě. Někde už se pracuje | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.