Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jihlavě přibudou dvě nové zastávky MHD. Souvisí s výstavbou nového parkoviště P+R

Je rozhodnuto. Jihlava ukončila výběrové řízení na vybudování parkoviště P+R (park and ride) na Žižkově ulici, zakázku za 31 milionů korun vyhrála s nejnižší nabídkou společnost PSJ a. s. Projekt, který řeší také frekventovanou křižovatkou s Rantířovskou ulicí, by měl začít letos v létě.

„Pro řidiče by mělo parkoviště fungovat jako záchytný bod, odkud se městskou hromadnou dopravou dostanou do centra města. Součástí jsou tedy také dvě zastávky, jedna bude na rohu Ústředního hřbitova Jihlava a druhá na protější straně komunikace,“ přiblížil náměstek pro oblast dopravy a investic Vratislav Výborný.

Výstavba bude probíhat ve dvou etapách. První bude dokončena do 30. listopadu a během ní bude vybudováno zmíněné parkoviště, příjezdová cesta, chodníky, veřejné osvětlení a právě dvě nové zastávky MHD.

Ve druhé etapě dojede na roky očekávanou úpravu křižovatky s termínem dokončení 30. dubna příštího roku. Křižovatka bude světelně řízená, vzniknou nové přechody pro chodce. „Součástí křižovatky bude také nový odbočovací pruh, který zajistí její vyšší prostupnost směrem do města,“ doplnil náměstek primátora pro úsek územního plánu města Radek Popelka.

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky parkoviště, P+R, výstavba, MHD, zastávka, chodníky, osvětlení, Rantířovská, Jihlava, městská hromadná doprava, PSJ, a.s., Vratislav Výborný, Radek Popelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě přibudou dvě nové zastávky MHD. Souvisí s výstavbou nového parkoviště P+R | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.