Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nová cyklostezka do Pávova povede po lávce i tunelem. Hotová bude za rok

Cyklisté v Jihlavě budou moci od 31. května příštího roku jezdit po nové cyklostezce s označením R08, která propojí Jihlavu s Pávovem. Stavba usnadní dopravu na kolech především pracujícím v průmyslové zóně, svůj význam bude mít pro sport, využití najde nepochybně i jako spojnice do oblíbených míst trávení volného času.

Cyklisté budou moci na novou stezku najet v ulici 5. května, dál povede podél železniční tratě na Havlíčkův Brod, pod Sokolovskou ulicí a přes Pávovskou ulici až do Pávova. Součástí stavby bude i také takzvaný turbosider, tedy podjezd, který povede pod Sokolovskou ulicí, a 78 metrů dlouhá lávka, která cyklostezku navede na Pávovský most.

„Nejnižší soutěži nabídnutá částka je 59,7 milionů korun, na stavbu získalo město dotaci až 85 procent uznatelných výdajů. Do soutěže se přihlásilo celkem šest uchazečů, dodavatelem bude společnost Alpine Bau CZ z Valašského Meziříčí,“ řekl k výsledku výběrového řízení náměstek pro dopravu Vratislav Výborný.

Cyklostezka by měla být kompletně dokončena do konce května příštího roku.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, průmyslová zóna, kolo, turbosider, Pávov, Jihlava, Vratislav Výborný, Havlíčkův Brod, Valašské Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová cyklostezka do Pávova povede po lávce i tunelem. Hotová bude za rok | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.