Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlava do příštího roku bude mít novou cyklostezku a záchytné parkoviště typu P+R

Jihlava do příštího roku postaví novou cyklostezku do průmyslové zóny a záchytné parkoviště pro 110 aut. Za stavbu cyklostezky zaplatí město přes 59 milionů korun a 31 milionů za parkoviště u výpadovky na Pelhřimov. Rada města již schválila výběr dodavatelů staveb. Část nákladů pokryje evropská dotace z programu IROP, řekl dnes novinářům primátor Rudolf Chloupek (ČSSD).

Cyklostezka povede z městské části Bedřichov, začínat bude v ulici 5. května. „Povede podél železniční trati, její součástí bude tunel pod pávovskou silnicí,“ řekl náměstek primátora Vratislav Výborný (ČSSD).  Dokončena má být 31. května příštího roku. Přípravné práce včetně přeložek nebo demolicí objektů v koridoru cyklostezky musí být dokončeny už do září letošního roku, uvedl mluvčí radnice Radek Tulis.

ČTĚTE TAKÉ: Jihlava má velké plány v dopravě. Chce stavět menší terminál, cyklostezku a parkoviště 

Záchytné parkoviště se 110 místy musí stavební firma postavit do konce listopadu letošního roku. Bude v Žižkově ulici u městského hřbitova na západním okraji Jihlavy. Má sloužit jako podpora veřejné dopravy systémem P+R (Park and Ride), kdy řidič po zaparkování může dále pokračovat v cestě linkami hromadné dopravy.

 Současně s parkovištěm tak vzniknou i dvě nové autobusové zastávky MHD. Termín jejich dokončení je stanoven už na 15. srpna. Následně bude upravena přilehlá křižovatka, na které vznikne odbočovací pruh k parkovišti. S jejím dokončením se počítá v dubnu 2019.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky cyklostezka, parkoviště, Bedřichov, Žižkova, MHD, Jihlava, ČSSD, Rudolf Chloupek, Pelhřimov, Vratislav Výborný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava do příštího roku bude mít novou cyklostezku a záchytné parkoviště typu P+R | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.