Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Dálnici D1 ve směru na Prahu u Měřína zhruba na šest hodin uzavřela hromadná nehoda

, aktualizováno 23. dubna 2018, 17:10

Na dálnici D1 mezi Měřínem a Velkým Beranovem na 121. kilometru ve směru na Prahu havarovala před 9:30 tři nákladní auta. Kvůli nehodě, při níž se dva lidé zranili, byla dálnice zhruba šest hodin neprůjezdná. Provoz všemi pruhy byl obnoven před 16:00, sdělila mluvčí policie Dana Čírtková.

Jednoho zraněného řidiče, který zůstal po nehodě v autě zaklíněn, přepravila letecká záchranná služba se středně těžkým zraněním do nemocnice v Brně, druhý člověk se podle ředitelky krajských záchranářů Vladislavy Filové zranil při nehodě lehce. Byl převezen do jihlavské nemocnice.

Po nehodě policie odklonila dopravu přes exit 134 Měřín na silnici II/602.  Osobní vozidla se mohla za asistence policie otočit do protisměru, sjíždět z dálnice a pokračovat přes Velký Beranov na Prahu. Kamiony musely zůstat v koloně za dopravní nehodou, řekla Čírtková. Odklon přes exit 134 policie zrušila přibližně v 15:15, poté co se kolona za místem nehody po obnovení provozu levým jízdním pruhem rozjela. Podle informačního centra ŘSD byla na místě po 16:00 hodině zhruba čtyřkilometrová kolona.

Podle Čírtkové může za nehodu zřejmě nepozornost jednoho z řidičů kamionu.  Přehlédl pomalu jedoucí vozidla před sebou a do posledního v koloně narazil. To pak narazilo do dalšího vozu.

Autoři | Foto David Pik (video)

Štítky D1, dálnice, nehoda, uzavření, kolony, havárie, Praha, Měřín, Dálnice D1, policie, Velký Beranov, Lékárenský komplex Jihlava, Brno, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dálnici D1 ve směru na Prahu u Měřína zhruba na šest hodin uzavřela hromadná nehoda | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.