Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jihlavě přibude další dopravní omezení. V pondělí začnou opravy Telečské ulice

V Jihlavě přibude další dopravní omezení. V pondělí kraj zahájí práce na rekonstrukci rozbitých silnic v Telečské a Wolkerově ulici skoro za 38 milionů korun. Pracovat se tam bude po etapách do poloviny října. Uvedl to dnes Jan Matoušek z Krajské správy a údržby silnic Vysočiny. V centru Jihlavy už je kvůli opravám uzavřen Brněnský most a s omezením je průjezdný státní tah I/38.

V Telečské ulici a jejím okolí kraj během půl roku spraví více než dva kilometry silnic směrem k místní části Pístov. Jejich vozovka je ve špatném stavu, který je už v některých místech havarijní. Desítky let starou kamennou dlažbu v Telečské ulici vystřídá asfaltový povrch. Další díl prací bude v této části města dělat město. Postará se o vytvoření bezbariérových zastávek MHD, dobudování chodníků a parkovacích ploch.

Omezení provozu závisí na stavu prací. „První etapa oprav se týká Wolkerovy ulice v době květen - červen,“ uvedl Matoušek. V červnu začnou opravy průtahu Pístovem. Od července do srpna budou dělníci pracovat v Telečské ulici. Objízdná trasa ve městě povede Seifertovou ulicí a na okraji Jihlavy po cestě od psího útulku směrem k lokalitě V Ráji na I/38. Průjezd Pístovem by měl být pro místní dopravu zachován v jednom směru.

Brněnský most na vytížené silnici II/602 v centru Jihlavy je uzavřen od 1. dubna. Jeho rekonstrukce potrvá do konce října, stát bude 58 milionů korun.  Kvůli opravám dalších mostů je od 3. dubna ve městě omezení také na státním tahu I/38, který vede i k D1. Auta tam v obou směrech jezdí jedním jízdním pruhem. Tato akce potrvá dvě stavební sezony a vyjde na 133,6 milionu korun.

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky oprava, rekonstrukce, Telečská, Jihlava, silnice, Jan Matoušek, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě přibude další dopravní omezení. V pondělí začnou opravy Telečské ulice | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.