Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pátek třináctého očima jihlavských policistů: Desetkrát vysoká rychlost a jeden opilý řidič

Policisté si v pátek 13. dubna v rámci dopravně bezpečnostní akce posvítili na řidiče v Jihlavě a blízkém okolí. Zaměřili se hlavně na to, jestli neusedli za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných a psychotropních látek. Kontroly provádělo celkem 27 policistů.

Dohromady zastavili 263 aut a zjistili 23 přestupků, z toho pouze dva z nich zadokumentovali a předají je k vyřízení do správního řízení. Ostatní byly vyřešeny na místě uložením pokuty.

„V deseti případech řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost. V jednom případě policisté při kontrole zjistili, že řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu – naměřená hodnota byla nižší než jedno promile, takže se jednalo o přestupek, který policisté zadokumentují a předají k vyřešení do správního řízení. V osmi případech policisté zjistili nevyhovující technický stav u kontrolovaného vozidla,“ popisuje podrobnosti Dana Čírtková, policejní mluvčí.

Páteční akce nebyla zdaleka jedinou, policisté na Vysočině budou podobným způsobem řidiče kontrolovat během celého roku, a to nejen v rámci běžné služby, ale i při podobných mimořádných dopravně bezpečnostních akcích. Nevynechají ani cyklisty.

Štítky policie, kontrola, akce, řidiči, rychlost, alkohol, Jihlava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátek třináctého očima jihlavských policistů: Desetkrát vysoká rychlost a jeden opilý řidič | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.