Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dálnice D1 je na Vysočině po bourání nadjezdů opět průjezdná. Žádné komplikace nenastaly

Dálnice D1 je mezi Humpolcem a Jihlavou opět průjezdná. Komunikace byla od sobotního večera mezi exity 90 a 112 uzavřena kvůli bourání nadjezdů. Nejprve byl dnes ráno obnoven provoz ve směru na Brno a po 10:00 se otevřel i pruh na Prahu. Objízdná trasa od sobotního večera vedla v obou směrech po silnicích I/34 a I/38 přes Humpolec a Havlíčkův Brod.

Dálnice je však nyní stále průjezdná v omezeném provozu, protože na ní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dokončuje práce spojené s odstraňováním nadjezdů, řekla policejní mluvčí z Vysočiny Dana Čírtková.

V úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem v polovině března začaly dvouleté opravy dálnice. Nadjezdy přestaly vyhovovat kvůli rozšiřování dálnice.

ŘSD zvolila termín uzavírky na noc ze soboty na neděli kvůli nižšímu provozu v danou dobu. „Provoz na objízdných trasách byl zvýšený, ale žádné komplikace nenastaly,“ řekla Čírtková.

Zakázku na opravy 13,6 kilometru dálnice Humpolec - Větrný Jeníkov od ŘSD dostalo sdružení tvořené italskou firmou Toto Costruzioni Generali, kazašské SP Sine Midas Stroy a české stavební společnosti Geosan Group. Jde o práce v hodnotě 1,7 miliardy korun. Stavbu chtělo ŘSD zahájit už vloni, ale jde o jeden z úseků D1, u něhož napadly stavební povolení rozkladem Děti Země.

D1 mezi Mirošovicemi a Kývalkou byla kvůli modernizaci rozdělena na 21 úseků. Od roku 2013 byly dokončeny opravy devíti z nich. Úsek mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem je z rekonstruovaných částí D1 nejdelší.

Autoři

Štítky D1, dálnice, uzavírka, nadjezdy, omezení, Dálnice D1, Humpolec, Kraj Vysočina, Ředitelství silnic a dálnic, Praha, Brno, Jihlava, Havlíčkův Brod, Větrný Jeníkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice D1 je na Vysočině po bourání nadjezdů opět průjezdná. Žádné komplikace nenastaly | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.