Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO + VIDEO: V Jihlavě se kvůli rekonstrukci na sedm měsíců uzavřel Brněnský most

Kvůli opravě je ode dneška na sedm měsíců zavřený Brněnský most v centru Jihlavy. Radnice čeká komplikace v dopravě, zatím uzavírka provoz nekomplikuje. Policie čeká největší zatížení v dopravě zkraje příštího týdne, až se začnou sjíždět lidé do práce a do škol.

Uzavírka Brněnského mostu bude ztěžovat dopravu do konce října. Silnice přecházející po mostě patří mezi klíčové dopravní úseky města, denně tam jezdí 15 800 aut.

Objízdná trasa městem vede ulicemi Okružní, Havlíčkova, Fritzova, Jiráskova, Dvořákova a Hradební. Nákladní auta s hmotností nad 3,5 tuny budou Jihlavu objíždět po D1, kde je ale ve směru na Brno kvůli opravám uzavřen exit 119 Velký Beranov. Sjet se dá až na 134. kilometru u Měřína. Podrobnosti jsou na webu města. Kraj informoval, že po D1 mohou bez dálniční známky Jihlavu objíždět i osobní auta.

Podrobnější informace k objízdným trasám, včetně linek městské hromadné dopravy naleznete ZDE.

Firma Vyznač rozmístila asi 300 kusů dopravního značení včetně světel informujících o uzavírce. „Značení jsme otáčeli od tří od rána, příprava trvala zhruba tak tři týdny. Most je zavřený, poslední značka zákazu vjezdu se usadila pět minut před devátou. Jsou tu už dva bagry. Byli jsme tu se zástupci policie i investora, zkontrolovali jsme si jak uzavírku, tak objízdnou trasu, a všechno je v pořádku,“ řekl dnes Richard Peška z firmy Vyznač, která má značení objízdných tras na starosti.

Policejní dopravní inženýři ráno vyjeli a kontrolovali, zda jsou značky rozmístěny správně a pro řidiče logicky. Vzhledem k malému provozu dnes zatím problémy s dopravou nejsou. „V Jihlavě máme na vytipovaných stanovištích policejní hlídky. Dnes nečekáme výrazné komplikace, dnes se to budou řidiči učit. Horší situace bude možná zítra, až se budou lidé vracet z víkendu, a hlavní nápor čekáme v úterý, ale to budeme na vytipovaných místech od rána nepřetržitě,“ řekla Dana Čírtková, policejní mluvčí.

 

Foto Dalibor Mašek | Zdroj ČTK

Štítky Jihlava, doprava, Brno, Velký Beranov, Měřín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO + VIDEO: V Jihlavě se kvůli rekonstrukci na sedm měsíců uzavřel Brněnský most | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.