Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SJÍZDNOST: Cestování na Vysočině ztěžuje sněžení, stalo se několik dopravních nehod

Jízdu na silnicích Vysočiny ztěžuje sníh, v noci na dnešek ho připadly dva až čtyři centimetry. Solené tahy jsou mokré nebo s rozbředlým sněhem, na vedlejších trasách je sníh ujížděný. Ve stoupáních místy nemohou vyjet kamiony, problémy měly ráno například u Štoků, Želetavy a Náměště nad Oslavou.

 V Pravíkově na Pelhřimovsku se srazil kamion s autobusem, dva lidé byli lehce zraněni, silnice I/34 je kvůli nehodě neprůjezdná. Vyplývá to z informací policie a krajské správy a údržby silnic.

Nehoda autobusu s kamionem se stala před 06:00 v Pravíkově u Kamenice nad Lipou. Zraněn byl řidič kamionu a jeden člověk z autobusu, v němž cestovalo sedm lidí. V kraji policie od rána řešila několik nehod. „Noční sněžení a venkovní teploty pod nulou způsobují řidičům problémy na všech silnicích v Kraji Vysočina,“ sdělila ČTK mluvčí krajské policie Dana Čírtková.  Doplnila, že některé silnice jsou sjízdné pouze se zvýšenou opatrností.

Sněžit začalo asi dvě hodiny po půlnoci, silničáři vyjeli se 70 sypači. Teploty byly ráno i tři stupně pod nulou.

Se sněžením musí motoristé na Vysočině počítat i během dne. V nejnižších polohách kraje může místy pršet nebo padat déšť se sněhem, na jihu kraje i mrznoucí. Nejvyšší odpolední teploty se budou držet mezi nulou a čtyřmi stupni Celsia.

Autoři | Foto čtenářka Jihlavské Drbny

Štítky sjízdnost, řidiči, silnice, počasí, sníh, Kraj Vysočina, policie, Náměšť nad Oslavou, Želetava, okres Pelhřimov, Kamenice nad Lipou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Cestování na Vysočině ztěžuje sněžení, stalo se několik dopravních nehod | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.