Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na některých silnicích Vysočiny je náledí, hlavní tahy jsou holé

Kvůli mrholení a teplotám pod nulou je dnes ráno na některých silnicích na Vysočině náledí. Podle dispečera krajských silničářů Víta Krištofa by měli být řidiči opatrní zejména na silnicích, které není možné solit a jsou kryté jen posypem. Nejvíc zasaženo je Žďársko, Jihlavsko a Třebíčsko. Během noci vyjíždělo asi 60 sypačů. Hlavní tahy a dálnice D1 jsou po chemickém ošetření mokré.

„V tuto chvíli je náledí stále hlášené v okolí Velkého Meziříčí. A asi se ještě může tvořit tam, kde se nesolí. Silnice jsou opravdu sjízdné se zvýšenou opatrností,“ řekl před 6:30 dispečer. Varování před náledím se podle jeho informací týká také okolí Želetavy na Třebíčsku.

V noci se teploty dostaly k minus třem stupňům Celsia, zejména ve východní částí kraje mrholilo nebo byly mlhy s viditelností do 100 metrů. Odpolední teploty budou podle meteorologů v rozmezí minus jeden stupeň až plus dva stupně Celsia. Bude zataženo a odpoledne bude sněžit. Večer a v noci může být sněžení na Vysočině vydatné. 

Autoři

Štítky sjízdnost, řidiči, silnice, počasí, sníh, Kraj Vysočina, okres Třebíč, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, Dálnice D1, Velké Meziříčí, Želetava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na některých silnicích Vysočiny je náledí, hlavní tahy jsou holé | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.