Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

SJÍZDNOST: Silničáři na Vysočině museli v noci do terénu kvůli náledí

Silničáři na Vysočině zápasili během noci s náledím. Přestože teploty vzduchu byly podle dispečera krajských silničářů Víta Krištofa nad nulou, silnice promrzaly. Na Jihlavsku, Žďársku a Třebíčsku musely do terénu všechny sypače, přesto byla noc výrazně klidnější, než dvě předešlé, řekl ČTK Krištof. Silnice vyšších tříd jsou po ránu holé a suché, případně mokré po chemickém ošetření. Na ostatních silnicích je vrstva ujetého nebo zledovatělého sněhu krytá posypem. Sjízdné jsou s opatrností všechny.

„Náledí se přes noc objevilo na několika místech. Sice jsme nevyjeli v tak velkém počtu, jako v předešlých nocích, ale měli jsme venku 75 sypačů. Na Havlíčkobrodsku sypače jet nemusely, byly venku jen tři radličky na odklízení sněhu ve vyšších polohách. A na Pelhřimovsku vyjelo sedm chemických sypačů na hlavní cesty. Na Jihlavsko, Třebíčsko a Žďársko jsme vyjeli v plném počtu,“ řekl Krištof. Teploty se pohybovaly od nuly do dvou stupňů Celsia, mokrý sníh se nezavíjel, sněhové jazyky se netvořily.

Pro dnešní den očekávají meteorologové na Vysočině proměnlivou převážně oblačnou oblohu a teploty od minus jednoho do tří stupňů nad nulou. Foukat bude jen mírný jihozápadní nebo západní vítr s rychlostí okolo 25 kilometrů v hodině, v nárazech okolo 54 kilometrů.

Autoři

Štítky sjízdnost, řidiči, silnice, počasí, sníh, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, okres Třebíč, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, terén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Silničáři na Vysočině museli v noci do terénu kvůli náledí | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.