Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SJÍZDNOST: Na silnicích Vysočiny musí řidiči jezdit opatrně. Nasněžilo a fouká vítr

AKTUALIZACE 9:35: Silnice Vysočiny jsou kvůli sněhovým přeháňkám a větru sjízdné s opatrností. V kraji se během dneška stalo přes deset dopravních nehod. Nejhorší situace je na hlavním tahu I/38. Nedaleko Stonařova u obce Suchá - Prostředkovice je po dopravní nehodě průjezd možný jen kyvadlově.

Dálnice D1 byla ráno podle údajů Ředitelství silnic a dálnic po chemickém ošetření mokrá, u Jihlavy i s rozbředlým sněhem. Po 7:30 ji ve směru na Prahu uzavřela hromadná nehoda (o tomto jsme vás informovali ZDE).

Sněžit má v kraji i přes den, vítr může mít někde v nárazech rychlost i přes 70 kilometrů v hodině. Tvořit se místy mohou i sněhové jazyky.

„Řidiče vyzýváme, aby jezdili velice opatrně,“ uvedla Čírtková. Nehody přibývají od 05:30. „Zatím pouze v jednom případě jde o nehodu se zraněním.  Stala se na silnici I/38 u obce Suchá - Prostředkovice na Jihlavsku,“ řekla mluvčí. Při nehodě dvou osobních aut se jedna řidička těžce zranila.

Krajští silničáři nad ránem vyjeli s 30 sypači. „Vítr by měl sníh sfoukávat pryč ze silnic. Ale pokud se to ujede, může to namrzat. Někde tomu neprospěly mlhy, třeba na Třebíčsku,“ uvedl Vít Kryštof z dispečinku krajské správy a údržby.

Na Vysočině byl ráno i pětistupňový mráz. Přes den bude zataženo až oblačno. Sněžení může později odpoledne v polohách pod 500 metrů přecházet v déšť se sněhem. Srážek bude ubývat až večer, kdy by teploty mohly stoupnout až dva stupně nad nulu. Foukat bude čerstvý vítr, ve vyšších polohách s nárazy i přes 70 kilometrů v hodině.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky sjízdnost, řidiči, silnice, počasí, sníh, Kraj Vysočina, Prostředkovice, havárie, Stonařov, Ředitelství silnic a dálnic, Praha, Jihlava, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Na silnicích Vysočiny musí řidiči jezdit opatrně. Nasněžilo a fouká vítr | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.