Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Autobusy firmy Icom díky sníženému poplatku znovu zajíždějí na třebíčské nádraží

Autobusy společnosti Icom od pondělí 8. ledna znovu zajíždějí na autobusové nádraží Třebíč. Jedná se o linky, které od konce listopadu 2017 zastavovaly na zastávkách v Sucheniově ulici. Výjimkou je linka Studená - Třebíč - Brno, která začne na nádraží zajíždět až 14. ledna, uvedla mluvčí radnice Irini Martakidisová.

Dopravce se nádraží vyhýbal kvůli výši poplatku za vjezd každého autobusu. Radnice ho v prosinci snížila na 40 korun bez daně. Původní poplatek byl 99 korun.  Autobusové nádraží v Třebíči patří městu. Do září ho provozovala společnost Trado-Bus patřící pod Icom transport. Městu platila nájem a od dopravců vybírala poplatek za vjezd.

Pak se provozovatelem stala společnost Tredos, která městu nabídla vyšší nájem. Společnost Icom následně změnila jízdní řády a nevyužívala nádraží, ale zastávky v jejím sousedství. Aby radnice situaci vyřešila, převzala nádraží zpět do své správy a všem dopravcům nabídla snížené poplatky.

Společně se svou firmou Trado-Bus je Icom jednou z deseti společností, které třebíčské autobusové nádraží pravidelně využívají.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky ICOM transport, nádraží, autobusy, poplatky, poplatek, Třebíč, autobusové nádraží, Brno, TREDOS, spol. s r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusy firmy Icom díky sníženému poplatku znovu zajíždějí na třebíčské nádraží | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.