Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SJÍZDNOST: Jízdu na Vysočině ztěžuje sněžení a sněhové jazyky. Řidiči musí být obezřetní

Na silnicích Vysočiny byl dnes ráno rozbředlý nebo ujetý sníh, místy se tvoří sněhové jazyky. Teploty se držely mezi nulou a jedním stupněm Celsia. Komunikace jsou sjízdné s opatrností, řekl dispečer Krajské správy a údržby Vít Kryštof. Nesjízdné úseky silničáři před 7:00 hlášeny neměli. Se sněhovými přeháňkami nebo deštěm se sněhem ale musejí řidiči počítat i přes den.

Sypače vyjely dvě hodiny po půlnoci, nasazeno jich bylo 97. Na solených hlavních tazích byl ráno rozbředlý sníh a na vozovkách nižších tříd ujetá vrstva sněhu posypaná drtí. „Začal zase padat sníh, tvoří se jazyky, je potřeba dávat pozor,“ uvedl dispečer.

Sněžení komplikuje dopravu na Vysočině od pondělních ranních hodin. Do dnešních 6:00 přijala policie oznámení o 61 nehodách, při nichž se zranilo devět lidí. „Většinou se jedná o lehká zranění, žádné ze zranění není život ohrožující,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Na Vysočině dnes bude většinou zataženo s občasným sněžením, v polohách pod 600 metrů může později pršet nebo mrholit. Místy se může objevit náledí.  Srážky budou ubývat až k večeru. Teploty odpoledne vystoupí nejvýše čtyři stupně nad nulu.

Autoři

Štítky sjízdnost, řidiči, silnice, počasí, sníh, nehody, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SJÍZDNOST: Jízdu na Vysočině ztěžuje sněžení a sněhové jazyky. Řidiči musí být obezřetní | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.