Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidiči si mohou zakoupit dálniční kupony pro rok 2018, cena zůstává stejná

Řidiči můžou už nyní kupovat nové dálniční kupony pro rok 2018. V pátek byl zahájen prodej ročních známek hmotnostní kategorie do 3,5 tuny. Kupóny s dobou platnosti na jeden měsíc nebo deset dnů vstoupí do prodeje s novým rokem. Jejich ceny pro rok 2018 zůstávají stejné jako u kupónů pro letošní rok. Roční kupón pro rok 2018 má platnost od 1. prosince 2017 do 31. ledna 2019 a jeho cena je 1 500 korun. Cena měsíčního kupónu činí 440 korun a desetidenní kupón vyjde na 310 korun.

„Doporučujeme motoristům, aby ve vlastním zájmu neodkládali nákup ročních kupónů na konec ledna, ale koupili si je co nejdříve. Vyhnou se tak případnému riziku, že při hromadných nákupech kupónů na poslední chvíli budou na některých prodejních místech přechodně vyprodané,“ říká ministr dopravy Dan Ťok.
 
Veškerá prodejní místa včetně poštovních provozoven naleznete zde. Jednotlivá prodejní místa jsou označena speciální nálepkou a zároveň jsou vybavena ceníkem a tříjazyčným informačním letákem. Nové dálniční kupóny jsou kvůli zvýšené ochraně proti padělání opět opatřeny bezpečnostními prvky.

Nově nebudou řidiči potřebovat dálniční kupon na 41 kilometrů dálnic. Jedná se o úseky, které tvoří obchvaty měst nebo přes které vedou silnice prvních tříd, například dálnice D3 kolem Veselí nad Lužnicí, D6 mezi Chebem a Karlovými Vary nebo D55 kolem Otrokovic.

Autoři

Štítky dálnic, dálniční kupon, známka, 2018, Dan Ťok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči si mohou zakoupit dálniční kupony pro rok 2018, cena zůstává stejná | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.