Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO + VIDEO: V Jihlavě pojedou trolejbusy Vrchlického ulicí. První zájemce svezli už dnes

Rovných deset let se v Jihlavě čekalo na zavedení trolejbusové linky v prodlouženém úseku Vrchlického ulice. 5. listopadu 2007 se tento úsek otevřel, nově tak propojil Horní Kosov s Dolinou. A od zítřka na něm budou jezdit trolejbusy, konkrétně linka B a noční linka N.

Slavnostního přestřižení pásky se dnes ujal primátor Jihlavy Rudolf Chloupek, náměstek pro dopravu Vratislav Výborný a ředitel Dopravního podniku města Jihlavy Josef Vilím.

Dopravní podnik k té příležitosti vypravil slavnostně vyzdobený vůz První jízda, který se zástupci města a médií úsek projel.

„Přál bych obyvatelům, aby novou možnost dopravy rychle objevili a oblíbili si ji. Doufám, že jim budou nabídnuté spoje vyhovovat. A třeba budou moci častěji nechat auto doma,“ přeje budoucím cestujícím primátor města Jihlavy Rudolf Chloupek.

„Letos v září začala v 1,4 kilometru dlouhém úseku Vrchlického ulice montáž nového vedení na již připravené sloupy, bylo nutné zasíťovat křižovatku s ulicí S. K. Neumanna a následně Jiráskovou ulicí, před železničním přejezdem ve Starých Horách se vozy otáčí na nové točně,“ říká Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Vybudování a zprovoznění celkem asi dvoukilometrového úseku s pěti zastávkami stálo 18 milionů korun. Až 85 procent nákladů by měla pokrýt dotace ministerstva dopravy.

„Rýsuje se do budoucna možnost vybudovat trolejovou trať i na Bedřichov. Pokud příležitost získat dotaci až sto milionů korun přijde, město by ji mělo chytit a nepustit, podruhé přijít nemusí,“ naznačil novinářům možný budoucí rozvoj trolejbusových linek v Jihlavě náměstek primátora Vratislav Výborný.

Každý cestující dostal na památku pamětní jízdenku. 

Od 1. prosince zaznamená jihlavská MHD další změny, více se o nich dočtěte ZDE.

Podívejte se, jak to dnes vypadalo při slavnostním přestřižení pásky a při první jízdě.

Otevření trolejbusové linky ve Vrchlického ulici

Čtvrtek, 30. listopadu 2017, 13:19

Otevření trolejbusové linky ve Vrchlického ulici
Otevření trolejbusové linky ve Vrchlického ulici

Foto Lenka Dvořáková

Štítky Vrchlického, MHD, trolejbusy, otevření, Jihlava, Kosovo, Rudolf Chloupek, Vratislav Výborný, Dopravní podnik města Jihlavy, Stanislav Kostka Neumann

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO + VIDEO: V Jihlavě pojedou trolejbusy Vrchlického ulicí. První zájemce svezli už dnes | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.